Stevige nederlaag voor ZOB tegen Fortuna Wormerveer

Thuis tegen Fortuna Wormerveer heeft ZOB een teleurstellende en ruime nederlaag geleden. De ploeg uit Wormerveer stond op de ranglijst slechts een punt boven ZOB, en was er bij de ploeg en de begeleiding vooraf een goed gevoel over een resultaat. Het liep echter heel anders en al in de eerste helft komt ZOB met 3-0 achter en is de wedstrijd gespeeld. ZOB bleef wel werken en strijden voor een beter resultaat, maar werden er niet veel kansen afgedwongen en bleef Fortuna Wormerveer gevaarlijk in de counter. 

De wedstrijd ging redelijk gelijk op met wat dreiging aan beide kanten. In de 12e minuut komt Fortuna Wormerveer wat tegen de verhouding in uit het niets op een 0-1 voorsprong. ZOB werkte hard maar kon aanvallend geen vuist maken. In de 36e minuut scoort Fortuna Wormerveer de 0-2, al gebeurde dit duidelijk in buitenspelpositie maar daar werd niet voor gevlagd door de assistent-scheidsrechter. Vlak voor rust komt ZOB door een fout in de verdediging op een wat geflatteerde 0-3 achterstand en is de wedstrijd gespeeld.

In de tweede helft komen er wat aanvallende wissels in bij ZOB en wordt er achterin één op één gespeeld om wat proberen te forceren. In de 54e minuut scoort ZOB de 1-3, een afgeslagen corner wordt vanaf de rand van de zestienmeter hard en strak ingeschoten door Marko Pals. Niet veel later gaat een kopbal van Marko maar net naast het doel van Fortuna Wormerveer. ZOB zet Fortuna Wormerveer nu onder druk, en is opnieuw gevaarlijk uit een corner maar de inzet mist snelheid en kan weggewerkt worden door de verdediging van Fortuna Wormerveer.

In de 75e minuut een snelle aanval van ZOB, de bal wordt teruggetrokken op de geheel vrijstaande Janyro Purperhart maar zijn inzet gaat net naast het doel. ZOB bleef hard werken voor een beter resultaat maar miste deze middag de vorm en het nodige geluk. In de 79e minuut countert Fortuna Wormerveer nog naar een toch wel geflatteerde 1-4 overwinning en wint de strijd in de onderste regionen. ZOB zal zich opnieuw moeten herpakken en donderdag in een oefenwedstrijd tegen RODA ‘23 de goede vorm weer zien terug te krijgen. Zaterdag speelt ZOB geen wedstrijd.

Tekst: Jan van der Molen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)