Stoomwals OSV dendert over FC Weesp

De wedstrijd tussen OSV en FC Weesp was voor beide ploegen belangrijk. De nummers 11 en 12 van de zaterdag tweede klasse B konden de punten hard gebruiken. Vorig weekend wist de voetbalclub uit Weesp een zwaar bevochten punt tegen DWS te behalen, terwijl OSV vrij was. Bij OSV zat het de voorgaande wedstrijden niet mee. De thuisploeg denderde deze zaterdag over FC Weesp heen, de eindstad was 7-1.

Daar zag het na tien minuten spelen niet naar uit. Het spel golfde in het begin op en neer, zonder dat een van ploegen echt gevaarlijk werd. De bezoekers, gekleed in het rood, kwamen op een 0-1 voorsprong. Redouan Khanfour behield het overzicht en verschalkte OSV-keeper Davey Clements : 0-1. Dit was het startpunt van OSV, dat nu ook meermaals dreigend ging worden. Met twintig minuten op de klok maakte de thuisploeg de gelijkmaker. Een vrije trap werd door de Weespse muur geraakt, waarna het weg werken niet goed ging. De bal kwam voor de voeten van Nigel Coolen en hij gaf de bal beheerst voor. Hierdoor kon Tim Kuiper beheerst binnentikken: 1-1. OSV rechtte de rug en ging direct op zoek naar de voorsprong. Zino Hartgers werd uitstekend diep gestuurd en schudde met een goede lichaamsbeweging zijn tegenstander van zich af. Met veel venijn schoot hij de 2-1 tegen de touwen. Een paar minuten later bleef OSV goed doorgaan met druk zetten. FC Weesp-keeper Jip van Wilsum leverde de bal in en daardoor kon de thuisploeg profiteren. Joey Noordenbos maakte de derde goal voor de blauwzwarten. Jesse Willems en Zino Hartgers namen een hoekschop snel, waardoor Willems de bal voor kon geven. De inzet ging over, maar de arbiter had een duw geconstateerd: penalty! Willems ging achter de bal en schoot raak: 4-1. Een vervelend moment volgde daarna. OSV-aanvaller Noordenbos en Weesp-doelman Van Wilsum gingen allebei voor de bal, maar kwamen lelijk in botsing. Hierdoor kon de goalie niet verder en moest hij gewisseld worden. Wel kreeg FC Weesp nog twee prima mogelijkheden. Verdediger Dennis Darnley schoot net over en OSV-keeper Clements maakte het nog even spannend door een bal onder zijn voet door te laten gaan. Voor rust moest FC Weesp nogmaals wisselen, want routinier Darnley viel geblesseerd uit. Ook wees de arbiter nogmaals naar de stip, waardoor Willems de ruststand op 5-1 bracht.

Gedurende de tweede helft nam OSV wat gas terug, waardoor Weesp iets meer kon voetballen. De bezoekers wisten niet tot veel grote kansen te komen, terwijl OSV nog de stand wist uit te breiden naar 7-1. Hartgers werd diep gestuurd en Weesp-doelman Georgios Planakis kwam uit zijn doel. De keeper schatte de bal verkeerd in, waardoor Hartgers hem passeerde. De OSV’er hield het overzicht en legde af op Willems, zodat hij zijn derde van de middag maakte: 6-1. In de slotfase maakte Noordenbos de 7-1.

Volgende week neemt OSV het op tegen hekkensluiter SV Marken, terwijl Weesp een thuiswedstrijd speelt tegen Zwaluwen 30. Bekijk hier de foto’s van het duel.