Strafschoppen nekken Waterwijk

Het is over en uit voor ASC Waterwijk. Volgend seizoen speelt het team van Ben Vis gewoon in de tweede klasse. Twee minuten voor tijd verspeelden de Almeerders volkomen onnodig een 1-0 voorsprong tegen eersteklasser Die Haghe. In de verlenging werd niet gescoord, waarna de Hagenezen de halve finale vanaf de penaltystip in hun voordeel beslisten.

“Het is het verhaal van dit seizoen. We geven weinig doelpunten weg, maar scoren ze zelf ook niet. Deze nederlaag was volkomen onnodig. We hebben voldoende kansen op de 2-0 gehad, maar die bal ging er maar niet in”, aldus een niet eens zo teleurgestelde Ben Vis direct na afloop van de spannende penaltyreeks op het veld in Almere.

Eersteklasser Die Haghe kon niet echt potten breken tegen Waterwijk. Pas in de 42e minuut moest keeper Waterwijk-Gianni Hermans voor het eerst handelend optreden. Waterwijk daarentegen stroopte direct de mouwen op. Al in de eerste minuut schopte Jordy Kreeberg zijn tegenstander op de middenlijn stevig onderuit en kreeg de eerste van in totaal 12(!) gele kaarten van arbiter Gerrit Beekman. Hij liet daarmee wel zien dat Waterwijk niet bang was voor de Haagse ploeg.

In de eerste helft kreeg het team van Vis aardig wat kansen, maar het duurde tot de 35e minuut voordat de openingstreffer viel. Ryannique Inge werd licht aangetikt op de enkel op de punt van het 16-meter gebied, wat tot groot ongenoegen van Die Haghe tot een fluitsignaal van arbiter Beekman leidde.

Terechte voorsprong

Randy Peaper nam de vrije trap hard en laag. Gary Bouwmeester stapte slim over de bal heen, waarna de bal tot ieders verrassing zonder aangeraakt te worden in de verre hoek belandde: 1-0. Een terechte voorsprong voor de Almeerders.

Gary Bouwmeester stapte slim over de vrije trap van Randy Peaper heen, waardoor de openingstreffer op het scorebord kwam.

In de tweede helft werd Waterwijk iets meer teruggedrongen, maar kansen leverde dit niet op voor de bezoekers. De grootste kansen waren zelfs voor de Almeerders, maar in de afwerking haperde het team van Vis. Zo belandde een pegel van Douwe Willemars op de lat. Met de degradatie in zicht lukte het Die Haghe in de 88e minuut voor het eerst een goede aanval over meerdere schijven uit te voeren. Keeper Gianni Hermans greep niet in op de voorzet,  waarna Noah Abid van dichtbij de gelijkmaker inkopte.

Genadeloos

In de verlenging werd er niet meer gescoord, al was Waterwijk-spits Lindo Pourchez met een kopbal op de paal dicht bij de 2-1. Vanaf de penaltystip was Die Haeghe genadeloos. Alle vijf de penalty’s gingen er in, voor Waterwijk miste Lesley Vlieger en daarmee kwam het seizoen met de finale van de nacompetitie in zicht abrupt tot een einde.

“Jammer, maar we hebben het over ons zelf afgeroepen. Desalniettemin ben ik tevreden. We hebben een uitstekend seizoen gedraaid. We gingen voor een plek in de middenmoot, maar zijn uiteindelijk tot de halve finale van de nacompetitie gekomen. Ik ben trots op mijn team. Er werd mij gevraagd of het uithuilen en opnieuw beginnen is. Zo zie ik het niet. Het is meer nagenieten en lekker even rust. Op weg naar een nieuw seizoen”, aldus Vis.

Bekijk hier alle uitslagen in de nacompetitie

Tekst en foto’s: Lenno van Dekken

Lindo Pourchez (rechts) was in de verlenging dicht bij de 2-1, maar kopte van dichtbij op de paal.