TABA

Strijdlustig TABA haalt eerste driepunter van het seizoen

TABA heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In een intens duel werd Alliance ’22 met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Het duel was vooral bijzonder omdat in de huidige selectie van TABA maar liefst vijf oud Alliance spelers zitten, die bij de Haarlemmers het grootste deel van hun voetballeven hebben doorgebracht.

De openingsfase van het duel was voor de ploeg uit Haarlem. TABA zocht opportunistisch de aanval, waardoor de groen-zwarten enkele keren gevaarlijk konden worden in de omschakeling via de lange bal. Vooral de rappe linkerflank werd gezocht en met succes. Na een diepe bal op Joel Allassi prikte de vleugelaanvaller na een lange sprint handig raak: 0-1. Het leek alsof de tegentreffer dé wake up call was die de thuisploeg nodig had. TABA vocht zich in alle duels en won bijna iedere tweede bal. Met name de fel spelende Cas Helmink veroverde een aantal cruciale ballen. Na balverlies op het middenveld van Alliance kon Emile Smeets uit een voorzet de 1-1 binnenschieten. Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong. Steven Olie gaf de bal na een dribbel vanaf rechts breed voor, echter schatte verdediger Boyd Hoef de bal verkeerd in en werkte deze achter eigen doelman Hugo Klerx voor de 2-1.

In de tweede trok TABA de vorm uit de eerste helft door. Ieder duel werd met volle overtuiging aangegaan en Alliance ’22 kreeg geen mogelijkheid om tot gevaarlijke kansen te komen. Door goed druk zetten belandde de bal uiteindelijk bij spits Steven Olie die ijzig koel bleef en de bal uit de lucht tegen de touwen schoot: 3-1. In de slotfase drong de uitploeg aan op de aansluitingstreffer maar kreeg uiteindelijk zelfs de 4-1 om de oren. Na een steekbal op Duko de Vries draaide de aanvaller handig weg bij zijn directe tegenstander, om vervolgens om keeper Hugo Klerx heen te slalommen voor de vierde thuisgoal.

In de slotfase had TABA de kers op de taart kunnen zetten. Duko de Vries veroverde aan de rechterkant van zijn eigen helft de bal, sprintte vervolgens langs nog twee Alliancers, dribbelde het hele veld over en gaf de bal panklaar voor op Jasper Tijtgat. De middenvelder verzuimde echter om vanaf de vijf meter de bal binnen te tikken.

Door de eerste overwinning van het seizoen stijgt TABA naar plek 11. Alliance is door de tweede verliespartij op rij gezakt naar plek 5. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)