Home / slideshow / Stroef TOB geeft in één minuut positief resultaat uit handen

Stroef TOB geeft in één minuut positief resultaat uit handen

TOB heeft ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen niet in winst weten om te zetten. De formatie van trainer/coach Remco van Twiller kon op het eigen Sportpark Oostzanerwerf geen goed vervolg geven aan het knappe gelijke spel van een week eerder in de noordse derby tegen De Volewijckers en moest in Fortuna Wormerveer ruimschoots haar meerdere erkennen. Bij TOB keerde na ruim veertien maanden de 42-jarige Michel Dol terug op het middenveld. Bij Fortuna keerde Piet Blokdijk na één jaar terug in het elftal.
Het begin was nog voortvarend van de noord-Amsterdammers want binnen twee minuten kwam TOB-spits Paul Bekker op aangeven van Dave Dekker oog in oog te staan met Fortuna doelman Rik Remmelzwaal. De Wormerveerse sluitpost redde bekwaam en wist een vroege voorsprong voor de thuisclub te voorkomen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten toen Ian Mac Donald uit een goed genomen hoekschop vanaf zestien meter vrij mocht volleren. Maar dit keer was het TOB-doelman Giorgio Kuiper die alert reageerde en zijn doel schoon hield. Het wapengekletter hield niet op in de openingsfase, want met slechts zeven minuten op de klok mocht Jaouad El Ghazaoui op aangeven van Bekker vrij aanleggen, maar zijn schot smoorde voordat deze de doellijn kon passeren. Uit de tegenaanval was het uiteindelijk wel raak toen Julion Legito op aangeven van Mac Donald de 0-1 voor Fortuna Wormerveer aantekende. Na dit explosieve begin werd het wat rustiger, waarbij de Fortunezen het spelbeeld bepaalden. De Amsterdammers waren overal net een stap te laat en de duels werden te vaak verloren. De 1-1 kwam in de 18e minuut dan ook uit de lucht vallen, maar was niet minder welkom. Slordig balverlies op het middenveld van de gasten bracht de bal in een goede combinatie van Bekker bij Moamar Heerenveen. De laatste liet zich deze kans niet ontnemen en zorgde voor de gelijkmaker. Ook hierna veranderde het spelbeeld niet van een flets TOB tegen een overtuigender Fortuna Wormerveer, maar tot grote kansen leidde dit niet. De wedstrijd leek op een 1-1 ruststand af te stevenen totdat vijf minuten voor rust alles anders werd. Eerst mocht Mac Donald ongehinderd drie TOB-verdedigers passeren alvorens vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-2 binnen te schieten en nog geen minuut later was het Gianluca Locatelli die vrij door de TOB-defensie heen sneed en diagonaal de 1-3 op het scorebord zette. Een onverwachte koude douche, die de gastheren uiteindelijk niet meer te boven zouden komen.

Als het duel nog niet beslist was, dan was dit het direct na aanvang van de 2e helft wel. Ondanks alle goede bedoelingen van TOB was het binnen de twe minuten na de thee alweer raak toen de uitstekende leidende 16-jarige scheidsrechter arbiter Yassir Boudazdaz een strafschop gaf aan Fortuna na onreglementair handelen door de TOB defensie. Dit buitenkansje lieten de gasten zich niet ontnemen en het was Ran van der Vliet die onberispelijk de 1-4 tegen de touwen joeg. Met deze vroege treffer was de wedstrijd wel gespeeld en was er voor de aanwezige toeschouwers weinig meer te genieten. Bekker mocht halverwege de 2e helft nogmaals op Remmelzwaal aflopen, maar wist ook ditmaal het doel niet te vinden. Fortuna trof met een verwoestend schot nog een keer de lat. Zeven minuten voor tijd strooide de ploeg van trainer/coach Marcel Blank nog wat extra zout in de Amsterdamse wonden toen Stef Boon op aangeven van invaller Kenyon Westenburg de eindstand op 1-5 bepaalde.

Door de ruime zege klom Fortuna Wormerveer naar de koppositie in de 4e Klasse B en speelt het volgende week tegen rode lantaarndrager RCZ. Het gehavende TOB zakte af naar plek 7 en moet zich volgende week zien te herpakken in de uitwedstrijd tegen Zaanlandia, dat de wedstrijd tegen SDOB afzegde en afgelopen weekend dus niet in actie kwam.
Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB