Home / Algemeen / Stroo man of the match bij seizoensstart TOP Oss

Stroo man of the match bij seizoensstart TOP Oss

We gaan met het Amsterdamsche Voetbal regelmatig op zoek naar Amsterdammers die een voetbalcarrière in het buitenland zijn gestart. Deze keer blijven we dichter bij huis. We zochten Enzo Stroo, aanvaller van TOP Oss, na afloop van TOP OSS – Jong Ajax op. Het had overigens niet veel gescheeld en ook Stroo was in een onbekend voetballand actief.

Van Derde klasse naar Jupiler League

De aanvaller begon op vijfjarige leeftijd in de jeugd van IVV, waar hij elf jaar later zijn debuut maakte in het eerste elftal. In het seizoen 2012/2013 werd Stroo Topscorer van de derde klasse en mede daardoor verdiende hij een transfer naar een club uit de tweede klasse, ZVV Zilvermeeuwen. Zijn ontwikkeling ging echter vrij hard en FC Volendam kwam al snel op de radar. Daar brak hij in seizoen 2017/2018 definitief door. Hij werd topscorer en was van enorm belang voor de ploeg die veertiende werd in de Jupiler League. Hij kon de stijgende lijn echter het volgende seizoen niet doorzetten. De toenmalige trainer Misha Salden werd ontslagen en vervolgens kwam hij niet meer in de plannen voor.

Op proef bij Roemeense club

Het contract van Stroo werd ontbonden en hij moest op zoek naar een nieuwe uitdaging, die hij vond in FC Botosani, een Roemeense club. Hij ging mee op trainingskamp in Turkije en vertelt daarover: ‘Ik heb meegetraind en enkele wedstrijden meegespeeld. Het was een volledig nieuwe ervaring voor mij.’ Uiteindelijk kwam het niet tot een contract en dat onder andere te maken met financiële garanties vertelt Stroo: ‘Mijn zaakwaarnemer was mee om te onderhandelen met de club. Ze konden me alleen bepaalde financiële garanties niet geven, maar ik ga niet in het buitenland voetballen als ik niet de garantie heb om daar genoeg geld te verdienen. Daarom zocht Stroo het dichter bij huis en zo kwam hij bij TOP Oss terecht.

‘Man of the Match’ in eerste wedstrijd

Vorig seizoen kreeg hij weinig speelminuten bij de Ossenaren, maar bij de start van het nieuwe seizoen ging hij voortvarend van start. Hij blikt terug: ‘De eerste tien minuten komen we goed weg, want je weet dat Jong Ajax gewoon heel goed kan voetballen en ze creëerden ook veel mogelijkheden. Daarna pakken we het goed op en doen we waar wij goed in zijn, via de omschakeling naar voren om kansen te creëren.’ Stroo was bij deze speelwijze van enorm belang. Bij de eerste treffer zette hij druk op doelman Kjell Scherpen, waarna hij de bal breed legde en Cihat Çelik raak schoot. Ook bij de tweede treffer was hij de verdediging van Jong Ajax te snel af en moest Dean Solomons aan de noodrem trekken. Dit leverde een penalty en de tweede treffer voor Top Oss op: ‘Als je meteen na rust op 2-0 komt, geeft dat als team enorm veel vertrouwen en dat moeten we eigenlijk doortrekken tot de laatste minuut. Vervolgens geef je wel nog een treffer weg, maar trekken we wel de overwinning over de streep.’

Ook in Oss was het goede spel van Stroo gezien want hij werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Daarmee begon hij het seizoen goed en hij loopt deze lijn door te trekken: ‘Dit is zeker een lekker begin, dit is waarom ik hier ben en ik doe mijn stinkende best om mijn kwaliteiten weer in het veld te laten zien.’

Send this to a friend