Stug VFC maakt het DCG lastig

De opluchting bij DCG-trainer Ibrahim el Mahdioui is na de wedstrijd groot. Zijn team heeft een 1-0 overwinning geboekt op VFC uit Vlaardingen. Terwijl de tegenstander in de onderste regionen van de zondag Tweede Klasse bivakkeert, maakte VFC het DCG toch knap lastig.

“Vooral de eerste helft had VFC ons goed onder controle, we konden lastig de bal van ene kant naar de andere kant verplaatsen. Beetje bij beetje ging het in de tweede helft beter”, aldus de DCG-trainer. Na de pauze had hij ook enkele wijzigingen aangebracht, wat het spel bevorderde. “Wel hield VFC de as goed dicht en ze deden het goed. We hebben tegen ploegen gespeeld die hoger staan en daar tegen konden we makkelijker voetballen. Ze hadden de organisatie goed op orde, je zou niet verwachten tot de een na onderste is. Ze horen echt niet te staan waar ze nu staan.”

De Amsterdammers kregen in de tweede helft dotten van kansen, waardoor er meer doelpunten in het vat zaten. Echter viel er maar een, Nassim Kattouss zette het enige doelpunt van de middag op het wedstrijdformulier. “Als je naar deze wedstrijd kijkt, dan hadden we misschien wel 4-0 moeten winnen. Gelukkig bleven we geduldig en gingen we niet met te veel risico spelen. Heel fijn dat het gehele team een steentje aan deze overwinning heeft bijgedragen”, lichtte El Mahdioui toe. “Ze hadden ons dus relatief goed onder controle en we scoren een keer, dus heel fijn om de drie punten bij te kunnen schrijven.” En dat is de derde overwinning van DCG op rij. Met nog zes wedstrijden te gaan staat de ploeg eerste in de derde periode. Daar kijkt de trainer een klein beetje naar. “Door de versterkte degradatieregeling moet je altijd naar onderen kijken, van hoe sta je ervoor en is dat genoeg.”

Nu staat DCG zesde en is er wel een gaatje geslagen naar de gevarenzone. “We hebben pas drie wedstrijden in de periode gehad en moeten er nog zes spelen. Als we nog drie wedstrijden moeten spelen, dan gaan we er echt naar kijken. Alleen het is natuurlijk wel ons doel, je wilt natuurlijk wel ergens om spelen en dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat.”

Volgende week zal DCG de goede reeks een vervolg willen geven, dan gaat het op bezoek bij DSOV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG