Home / Algemeen / Stunt AGB blijft uit tegen koploper Fortuna Wormerveer

Stunt AGB blijft uit tegen koploper Fortuna Wormerveer

In de zondag eerste klasse A is AGB er niet in geslaagd om een resultaat te behalen tegen koploper Fortuna Wormerveer. De ploeg van Senel Cebar verloor op eigen veld met 1-3.

AGB begon sterk aan het duel op Sportpark Ookmeer en zag Sergio Comvalius de bal in de beginfase van het duel naast het doel van Nordin Bakker schieten. Even later kwamen de Amsterdammers zelfs aan de leiding. Een schot van Comvalius werd door Bakker gekeerd, waarna Bakary Jobe in twee instanties wel het net vond.

Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Vier minuten na de openingstreffer slaagde Nick Snelders er middels een vrije trap in om de stand gelijk te trekken. Diezelfde Snelders bracht zijn ploeg in de 28ste minuut aan de leiding. Doelman Mitchel Vincken had geen antwoord op zijn afstandsschot: 1-2.

Ondanks een goede eerste helft kwam AGB in het tweede bedrijf een stuk minder voor de dag. Fortuna Wormerveer trok zich iets meer terug, toonde zich slagvaardiger in de duels en kreeg uiteindelijk ook de betere kansen. Luuk Purvis en Milan Klopper zagen hun pogingen gekeerd worden door Vincken.

AGB kreeg nauwelijks kansen en zag de bezoekers in de blessuretijd via Klopper uitlopen naar 1-3. “Ik denk dat er zeker meer inzat dan een 1-3 nederlaag”, meende routinier Lesley van Dams. “We begonnen goed, maar konden het niet volhouden. Je krijgt de kansen, alleen maken we die niet af. Als je later dan ook meer duels verliest, nemen zij het over en trekken ze de overwinning over de streep.”

Omdat de concurrenten, op hekkensluiter Hillegom na, ook verloren, verandert er weinig op de ranglijst. De Amsterdammers blijven op de veilige tiende plek staan, één punt boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB