Succesvolle transferperiode FC Abcoude

Het eerste seizoen in de zondag Tweede klasse B zit erop voor FC Abcoude; met een zevende plaats is de doelstelling van rechtstreekse handhaving behaald. De realisatie van deze doelstelling met een relatief jonge selectie van FC Abcoude voor 90% bestaat uit spelers afkomstig uit de eigen opleiding is netjes te noemen. Het is exact waar de vereniging voor staat. Naar de toekomst toe neemt FC Abcoude geen genoegen meer met een zevende plek. De ambitie is om in de top van de Tweede klasse mee te doen en op die wijze een promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen.

Jeugdspelers

Versterking wordt allereerst vormgegeven doordat maar liefst vier jeugdspelers (Julien Ras, Luciendle Groenhart, Luuk Wessel en Safouane Marken) van de succesvolle O19-1, die zich tot kampioen mochten kronen in de Vierde divisie, zullen doorstromen naar de selectie. Jeugdig elan alleen is niet genoeg om komend jaar een rol van betekenis te willen spelen in de top van de Tweede klasse. Daarom zijn er op cruciale posities ook een aantal versterkingen van buitenaf gehaald.

Oude nest

Allereerst keert Daan Post terug op het oude nest. De rechtervleugelverdediger maakte afgelopen seizoen een stap naar de succesvolle Ajax Amateurs. Door een vervelende blessure moest Post zijn avontuur vroegtijdig afbreken en wil hij zijn voetbalcarrière verder voortzetten bij FC Abcoude.

Daan Post

Dertig doelpunten

Een andere transfer is Michael Markes die overkomt van JOS Watergraafsmeer. Hij was het afgelopen seizoen een doelpuntenmachine, met meer dan dertig doelpunten in de reserve Hoofdklasse-A. Als derde versterking komt Bart Tijnagel over van BFC uit Bussum. Tijnagel (29) wordt vaak geroemd om zijn wedstrijdinstelling, is een ervaren, controlerende ‘stofzuigende’ middenvelder die drie seizoenen voor de succesvolle Bussummers uitkwam en daarvoor in de regio voor FC Weesp speelde.

Vizier naar boven

Tot slot heeft Thomas Heringa zich aangesloten bij de selectie van FC Abcoude. De doelman maakt de overstap van het hoogste jeugdelftal van Koninklijke HFC (O21), nadat Niels Neering te kennen had gegeven zijn voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Eerder stond Heringa onder de lat bij het eerste elftal van DWS. Met Heringa haalt FC Abcoude een keeper binnen die goed past binnen de jeugdige selectie. Met een mix van jeugdig talent en ervaren spelers heeft FC Abcoude een selectie waarmee het aankomend seizoen met vertrouwen tegemoet wordt gezien en het vizier naar boven is gericht.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)