Home / slideshow / Suleiman zegt Hollandia af en gaat naar Katwijk
Mukthar Suleiman

Suleiman zegt Hollandia af en gaat naar Katwijk

Mukhtar Suleiman kondigde twee maanden geleden aan dat hij zou terugkeren bij Hollandia. De 22-jarige aanvaller kon toen echter niet vermoeden dat Katwijk nog zou langskomen. De tweededivisionist trok uiteindelijk aan het langste eind.

Door het coronaseizoen ging Suleiman niet ervan uit dat er veel interesse voor hem zou zijn. Het leek hem daarom het beste om terug te keren bij Hollandia en zichzelf bij deze club verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd sprak hij met Hollandia af dat hij mocht vertrekken indien een mooie club uit de Tweede Divisie langskwam. “Nadat ik mijn ja-woord aan Hollandia gaf, belde Katwijk mij op om zijn interesse te laten blijken”, vertelt Suleiman, die al jarenlang de wens uitsprak om een stap omhoog te maken. “Daarin ben ik altijd duidelijk geweest naar mijn omgeving. Anderzijds wilde ik alleen de stap maken als het goed voelde en het perspectief duidelijk was, want je moet nooit ten koste van alles zo een stap zetten. Het vertrouwen bij Katwijk zit echter goed, zowel bij de technische staf als technisch directeur.”

Suleiman traint inmiddels alweer een tijdje bij Katwijk mee, waardoor hij een goed beeld heeft van het niveau van zijn nieuwe teamgenoten. “We hebben een zeer brede spelersgroep, waarbij iedereen kan spelen. Er is mij geen directe belofte gedaan over speeltijd, want ik moet het simpelweg zelf laten zien. De club is echter lovend over mij en ik heb een goed gevoel over de mogelijkheden bij deze club.” De buitenspeler wil zichzelf echter niet teveel druk opleggen. “Volgend seizoen vind ik het vooral belangrijk dat ik een basisplaats verover. Vandaaruit kan ik eventueel nieuwe doelstellingen formuleren. Ik wil het stap voor stap doen en bekijken hoe ik in de Tweede Divisie presteer.” Suleiman is blij dat hij deze beslissing heeft gemaakt. “Je weet nooit hoe vaak zo een trein langskomt. Als je de uitdaging nooit aangaat, dan weet je ook nooit of je het aan kan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC