Foto: Mario Wormhoudt

‘Super DCG’ haalt flink uit tegen Vriendenschaar

DCG heeft op overtuigende wijze de tweede competitiezege in de zondag tweede klasse B geboekt. De Amsterdammers draaiden een 0-1 achterstand bij rust volledig om tegen Vriendenschaar. Chelton Linger had met een hattrick een groot aandeel in de 6-1 zege.

Ondanks een achterstand halverwege, door een vroeg tegendoelpunt van Joram Misbeek, voelde interim-trainer Brian Veldhuizen dat de juiste spirit aanwezig was bij de Amsterdammers. “We hebben de speelwijze iets aangepast door meer vanuit de verdedigende stellingen toe te slaan. In de eerste helft hadden nog wat moeite, waren we een beetje nerveus in balbezit, maar hebben wij ons van onze goede kant laten zien. De spelers hebben echt de schouders eronder gezet en na twee mindere uitslagen gezegd: ‘dit laten we ons niet nog een keer gebeuren’.”

Na de rust zag Veldhuizen een “super DCG”. Binnen vier minuten was de 0-1 achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong door treffers van Anouar Boussatta en Ilias Ouabba. “Daarna hadden we de wedstrijd in handen. We zijn niet tot nauwelijks in de problemen gekomen en met deze drive had het zelfs 8 of 9-1 kunnen worden.”

De teller stokte uiteindelijk bij zes doelpunten. Linger nam er drie voor zijn rekening, Zakaria Haddouni tekende voor de andere Amsterdamse goal. “Eindelijk”, verzuchtte Veldhuizen. “In de positie waarin wij zitten, is deze overwinning heel fijn. Het geeft echt vertrouwen, ook naar de enorm moeilijke wedstrijd volgende week op bezoek bij koploper NVC.”

Het enige minpunt was dat concurrenten FC Abcoude en FC Weesp ook overtuigend wisten te winnen. DCG klom wel naar de twaalfde plaats, één punt achter de veilige nummer elf PVC. “Natuurlijk hadden we gehoopt lucht te kunnen creëren. Het blijft heel dicht bij elkaar. Gelukkig hebben we de middenmoot wel een beetje naar ons toegetrokken. Maar we zijn er nog niet. Deze competitie wordt tot aan de laatste twee weken niet beslist.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG