sv Diemen en ‘s-Graveland delen de punten in topper

Sportpark Diemen was zaterdagmiddag 6 april het decor voor de topper in Zaterdag 4c tussen sv Diemen en s-‘Graveland. De wedstrijd was, op een zeer stroef veld, in evenwicht waar uiteindelijk de gasten zich het meest gelukkig stelden met het resultaat.

Op een volgepakt sportpark betraden beide teams het veld, wat op papier echt een mooie wedstrijd kon gaan worden. sv Diemen staat bekend om het verzorgde voetbal en haalt in de laatste weken goede resultaten. Tegen ‘s-Graveland, de koploper in deze competitie, wat zeer makkelijk scoort en constant presteert dit seizoen. Tot een waar spektakel kwam het echter niet. Het bleef bij een tactisch schaakspel en vooral ook tegenvallers voor Diemen nadat Jay te Paske en Jay de Graeve beiden binnen 20 minuten geblesseerd van het veld gingen. 

Voor rust was het sv Diemen wat probeerde voetballend tot kansen te komen tegen een ‘s-Graveland wat met maar 1 doel naar Diemen kwam: wachten op fouten van de thuisploeg. Maar grote kansen kwamen er aan beide kanten niet.

De tweede helft werd een stukje leuker. Diemen zocht en vond een aantal keren de vrije mensen en zo kregen Mats Dalmulder, Bradley Tifres en de ingevallen Rowen Buis kansen op goals. Ook de constante dreiging van dos Passos bleef de verdediging van ‘s-Graveland bezig houden. Aan de andere kant kreeg ‘s-Graveland een grote kans op een goal: Jorn Kerkhof kwam 1-op-1 tegen Jente van Dijk, maar de keeper toonde zijn goede vorm en pakte deze kans. Een paar minuten later (minuut 73) was het wel raak: na een onderschepping van Reijnders speelde hij Ruben Verhoeven in staat om wel te scoren. Deze kans werd prachtig benut door een ‘stiftje’. De wedstrijd kwam los en al vrij snel kwam Diemen op 1-1 na een goed omschakelmoment. Buis bracht dos Passos in de 1-tegen-1, passeerde zijn man en de voorzet kwam voor de voeten van Pielstroom. Die schoof de bal heel beheerst binnen. In de resterende minuten pakte s’-Graveland tijd waar het kon en Diemen ging nog opportuun spelen. Maar de 1-1 bleef staan.

sv Diemen-trainer van Bergen had dubbele gevoelens na de wedstrijd: “We wilden deze wedstrijd heel graag winnen om echt nog mee te doen om het kampioenschap. Met onze fans erachter en het plan wat wij gemaakt hadden dachten wij ook echt dat er wat te halen viel. Helaas vielen beide Jay’s al snel uit, dus we moesten het plan ietwat aanpassen met elkaar. Aan de bal vond ik ons redelijk en ‘s-Graveland wachtte heel compact op fouten van ons en dat maakt het lastig om op tempo te voetballen, vooral door ons veld. Wij hebben er alles aan gedaan. Maar als ik kijk naar mijn jonge spelers tegen een zeer volwassen ploeg dan ben ik blij met de ontwikkeling die spelers doormaken. Wij geven de promotiestrijd nog niet op!”, aldus van Bergen.

‘s-Graveland trainer Rik Klement was al met al tevreden: “We waren vandaag niet top aan de bal en dat heeft ook echt met het veld te maken. Doordat het zo slecht is lijkt het langs de lijn alsof het tam, mat en traag is. Maar het is gewoon heel moeilijk om dan tempo te maken. Mijn spelers klaagden daar ook over. Een punt hier halen is zeker niet verkeerd. We kwamen op 0-1, maar dat was ook iets teveel van het goede. Ik kan goed leven met de 1-1”, aldus Klement die afstevent op het kampioenschap met zijn mannen.

Zo blijft ‘s-Graveland op 8 punten voorsprong staan van Diemen en is Altius de Diemenaren voorbij na een overwinning bij TOS-Actief. De top 4 blijft dicht bij elkaar staan en dat belooft een spannende laatste fase van het seizoen te worden. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)