Guus Zuidema

SV Hoofddorp verliest aanvoerder Guus Zuidema aan Rijnsburgse Boys

Guus Zuidema gaat aankomend seizoen aan de slag bij Rijnsburgse Boys. De doelverdediger van SV Hoofddorp, die in zijn periode bij de club het aanvoerderschap naar zich toetrok, kon de uitdaging niet laten schieten. “Ik heb geen moment getwijfeld”, zo benadrukt hij.

De voetballer is afkomstig van IVV, waar hij jarenlang voor uitkwam. In 2019 besloot hij om de overstap naar SV Hoofddorp te maken. Zijn eerste seizoen binnen de vereniging kwam door de coronastop ruw ten einde. Waar het voetbaljaar in 2020 al na een paar wedstrijden stopte, heeft hij dit seizoen de smaak te pakken. Zuidema ontwikkelde zich snel door bij zijn club en is inmiddels zelfs de captain van het elftal.

Dat bleef bij Rijnsburgse Boys eveneens niet onopgemerkt. Nadat beide ploegen in de voorbereiding tegen elkaar uitkwamen, stond een delegatie van zijn toekomstige club een aantal keren langs de kant. “Natuurlijk hoor je wel dat er interesse is, maar het is altijd nog maar de vraag of een club doorpakt. Ik was daarom blij dat Rijnsburgse Boys contact met me opnam en me graag naar de vereniging wilde halen.”

Hoewel hij een uitstekende periode bij Hoofddorp kende, twijfelde hij geen moment. “Het is misschien wel een van de beste clubs uit de Tweede Divisie. Hoe vaak krijg je de kans om van dat team deel uit te maken? Het is aan mij om mezelf in de voorbereiding aan de technische staf te bewijzen en een plekje af te dwingen. Mijn concurrent en ik krijgen beiden de helft van de oefenwedstrijden om onszelf te laten zien.”

Aangezien Zuidema al tegen Rijnsburgse Boys uitkwam, heeft hij enkele toekomstige ploeggenoten van dichtbij kunnen meemaken. “Toen had ik het gevoel dat ik het niveau zou aankunnen, al moeten we er wel bij zeggen dat het pas de voorbereiding was. Bij Hoofddorp heb ik het gevoel dat ik alle stadia heb doorlopen en dat ik daarom toe ben aan een nieuwe uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen.”

Zuidema denkt dat hij zijn periode bij SV Hoofddorp met een goed gevoel kan afsluiten. “Het is fijn dat we dit seizoen kunnen afmaken. Er komen nog enkele mooie wedstrijden aan waarin we hopelijk een goed resultaat kunnen neerzetten.” Na de vakantie heeft hij vervolgens zin om bij Rijnsburgse Boys te beginnen. “Ik ken nog niemand binnen het team, dus ik ben erg benieuwd.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)