Sven Wierda schiet Hoofddorp in slotseconden langs Zeeburgia

Diep in blessuretijd is Hoofddorp er alsnog in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Sven Wierda kroonde zich in de slotseconden met de winnende 2-1 tegen hekkensluiter Zeeburgia tot matchwinner, waardoor de ploeg van Jethro Abram naar linkerrijtje van de zondag eerste klasse A klom.

Op eigen veld begon Hoofddorp slap aan de wedstrijd en liet de thuisploeg Zeeburgia aan voetballen toekomen. Daar wisten de bezoekers goed gebruik van te maken. Binnen tien minuten werd Jesse Pacuku vrij voor doelman Danny de Bruijn gezet, waarop de sluitpost liet zien een goede redding in petto te hebben.

Enkele minuten later kreeg Hoofddorp een zware tegenslag te verduren. Na goed verdedigend werk van Raymon Breedijk bleef de verdediger geblesseerd liggen naast zijn eigen doel. “Ik verstapte me en hoorde gekraak in mijn knie”, blikte de linksback terug. Het is nog niet bekend wat er precies aan de hand is, maar het lijkt erop dat de Hoofddorpse blessuremand weer een speler rijker is. Vlak daarna wist Zeeburgia gebruik te maken van een moment van onoplettendheid]. Door een snelle combinatie verscheen Gilermo Pengel vrij voor De Bruijn, die hij passeerde met een geplaatst schot: 0-1.

Na de theepauze kwam de thuisploeg een stuk scherper uit de kleedkamer. Hoofddorp kon zich beter onder de druk uitvoetballen en stichtte ook veel meer aanvallend gevaar. Mohamed Chih en Sven Wierda waren al een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar het wachten was tot de zeventigste minuut. Toen liep Lars van Rijn een goede voorzet van Sergio Comvalius bij de tweede paal binnen.

Hoofddorp ging na de 1-1 hard op zoek naar een tweede doelpunt en de drie punten. Zeeburgia werd volledig onder druk gezet en kon alleen met counters gevaarlijk worden. Het duel leek uit te lopen op een gelijkspel, totdat Wierda de thuisploeg de volle buit bezorgde. Een voorzet van Comvalius werd door Van Rijn met het hoofd teruggelegd, waarna de spits van dichtbij de bal achter doelman Eric Antwi schoot: 2-1.

De derde zege van dit seizoen brengt Hoofddorp naar de zesde plaats. Uit de eerste zes duels pakte de ploeg van Jethro Abram negen punten. Zeeburgia blijft met één schamel puntje laatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.