Home / slideshow / Swift-aanvaller Kleefstra verkast naar SDZ
SDZ

Swift-aanvaller Kleefstra verkast naar SDZ

Robbin Kleefstra draagt volgend seizoen de clubkleuren van SDZ. De aanvaller komt over van Swift, waar hij na een onderling goed overleg met de club besloot dat een vertrek het beste was voor beide kanten.

Kleefstra speelde in het verleden voor CVV Blauw Wit ’34 en Leeuwarder Zwaluwen, beiden spelend in Leeuwarden. Vorig jaar verhuisde de voetballer naar Amsterdam en besloot hij naar een club op zoek te gaan. Swift toonde vertrouwen en haalde hem binnen. “Ik draaide een goede voorbereiding en de club leek een mooie rol voor me te hebben weggelegd”, vertelt Kleefstra over de begintijd. “In die periode moest ik echter wennen aan mijn nieuwe werk en de stad, waardoor ik tijd nodig had om mijn draai te vinden. Daardoor speelde ik wat minder en kon ik mezelf niet in het team spelen.” De club en speler gingen vervolgens met elkaar in gesprek en concludeerden dat Kleefstra het beste naar een andere club kon gaan. “Ik wil graag mijn minuten weer maken op het veld en dat zou volgend seizoen bij Swift lastig worden. Het was niet anders.”

De buitenspeler moest op zoek naar een nieuwe uitdaging en kreeg een belletje van Thijs Sluijter, zijn nieuwe hoofdtrainer. “Ik kende de trainer nog niet, maar hij kwam goed op mij over. Hij stelde voor om een aantal keer te komen meetrainen, zodat we van beide kanten konden waarnemen hoe een mogelijke samenwerking zou bevallen.” Kleefstra kwam terecht in een ploeg met veel testspelers, waardoor het moeilijk was om het niveau van het team te beoordelen. Inmiddels weet hij dat SDZ over een goede selectie beschikt. “We hebben veel spelers die voetballend sterk zijn. De coach hamert steeds op het hoog druk zetten en het spelen in balbezit.” Over de charme van de club is Kleefstra eveneens tevreden. “Iedereen is heel gastvrij en open. Ik voel me echt welkom. Hopelijk kan ik met mijn creativiteit en inzicht zorgen voor meer kansen. Dan moeten we iets moois kunnen bereiken.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ