Swift bekroont sterke reeks met periodetitel

In de zondag vierde klasse F heeft Swift beslag gelegd op de tweede periode. Nadat de koploper met 8-1 wist te winnen van Arsenal kon er een klein feestje gevierd worden aan het Olympiaplein. Doordat VVA/Spartaan en De Meer ook drie punten pakten blijft de voorsprong van Swift in de titelstrijd één en vier punten.

Swift won de afgelopen negen wedstrijden en tegen Arsenal werd al snel duidelijk dat de tiende zege op rij de ploeg van Bart Woldberg niet kon ontgaan. De hekkensluiter kwam met een zeer matige ploeg voor de dag en had niets in de melk te brokkelen. Binnen tien minuten was het duel al beslist. Jens Kimmel zorgde met twee treffers voor de 2-0 voorsprong. Ondanks vele kansen bleef de teller voor rust op drie doelpunten steken. Imad El Boutaibi was de doelpuntenmaker en bracht de ruststand op 3-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Swift kon doen wat het wilde en had niets te duchten van Arsenal. De thuisclub kwam via treffers van El Boutaibi (twee keer) en Joost Jenneskens nog voor de zestigste minuut op een 6-0 voorsprong. Arsenal deed bij een spaarzame tegenstoot iets terug, maar kon een grote afstraffing niet voorkomen. Na de 6-1 zorgden Jenneskens en Adre Kuipers voor de 8-1 einduitslag.

Swift won alle zes duels in de tweede periode en is hierdoor niet meer te achterhalen voor deze prijs. Komend weekend vervolgt het elftal uit Amsterdam-Zuid de strijd om het kampioenschap met een wedstrijd bij Germaan/De Eland. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.