Swift betreurt ongeregeldheden na duel tegen Feyenoord

Op de eigen website heeft het bestuur van Swift gereageerd op de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord, afgelopen zaterdag. De politie heeft moeten ingrijpen om te voorkomen dat het tot een confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse hooligans leidde.

“Het bestuur van Swift is hevig ontstemd over de ongeregeldheden en betreurt deze in hoge mate. Er is vooraf contact geweest met de politie, omdat deze situatie één van de mogelijke scenario’s was. In goed overleg is besloten om geen bijzondere openbare aandacht aan deze wedstrijd te geven. Gedurende de wedstrijd is er intensief contact geweest met de politie omdat er steeds meer mensen zich op het sportpark meldden die geen interesse in de wedstrijd bleken te hebben”, laat het bestuur bij monde van voorzitter Ruud Karsdorp weten.

Na afloop van de wedstrijd, die Swift met 2-3 verloor, werd er door de supporters van Feyenoord vuurwerk afgestoken en klonken er antisemitische leuzen. Ook zijn ruiten van de spelersbus van de Rotterdammers gesneuveld. “In verschillende media zijn overigens zaken gemeld die zich niet hebben voorgedaan. De suggestie van een rol van Swift-supporters op het Olympiaplein is in strijd met elke werkelijkheid.”

Het bestuur beraadt zich over het doen van aangifte en neemt hiervoor contact op met de KNVB en de politie. Bovendien wordt de schade op en rond het sportpark Olympiaplein geïnventariseerd. “Het is te betreuren dat een groepje buitenstaanders zich genoodzaakt voelde deze middag te ontregelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)