Virgil Deen

Swift-doelman Virgil Deen vertrekt naar Ajax Zaterdag

Virgil Deen gaat een nieuwe uitdaging aan. De eerste doelman van Swift, die medio 2019 overkwam van Rijnsburgse Boys, maakt deze zomer de overstap naar de Derde Divisie Zaterdag waar hij voor Ajax Zaterdag gaat uitkomen.

De doelverdediger sprak vanaf zijn eerste moment bij Swift uit dat hij zo hoog mogelijk wilde spelen. In Amsterdam hoopte hij ervaring op te doen, zodat hij een paar seizoenen later een stap vooruit kon zetten. “De laatste tijd meldden meerdere clubs zich, waaronder Ajax. Daarbij had ik direct een goed gevoel. Het is een stap omhoog en een mooi podium om mezelf te bewijzen.” Deen kijkt met een fijn gevoel terug op zijn tijd bij Swift. “Ik had een hele goede periode bij deze club, zeker in het eerste jaar. We hielden tijdens het eerste seizoen veelvuldig de nul. Bovendien was de sfeer in het team en de kantine geweldig.” Ook is hij zijn keeperstrainer Rob Prevoo dankbaar voor de samenwerking. “Ik vind het zeker moeilijk om die achter te laten. Aan de andere kant is de stap naar Ajax óók een beloning voor onze prachtige samenwerking.”

Met zijn transfer naar de Derde Divisie loopt Deen het risico op grotere concurrentie, maar daarvoor is de sluitpost allerminst bang. “Ik ben wat dat betreft overtuigd van mijn eigen kwaliteiten. Deze overstap zou ik niet zomaar zetten als ik niet het gevoel had dat ik mijn kansen zou krijgen. Desondanks ga ik concurrentie nooit uit de weg. Ik ga voor de eerste plek. Die ambities sprak ik ook uit richting de club.” Het liefst groeit Deen vervolgens door richting de Tweede Divisie. “De mensen bij Ajax gaven aan dat ze me daarbij graag wilden helpen. Gevoelsmatig zit ik niet ver van het benodigde niveau voor de Tweede Divisie af, maar het lijkt mij beter om een tussenstap te maken. Komend seizoen wil ik mijn speelminuten opdoen in de Derde Divisie, zodat ik mezelf net zoals de vorige jaren verder kan ontwikkelen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)