Home / Algemeen / Swift en Ajax houden elkaar in evenwicht

Swift en Ajax houden elkaar in evenwicht

De competities in de A-categorie liggen inmiddels stil, maar Swift en Ajax vonden elkaar bereid om een oefenwedstrijd te spelen.

In de regen werd het een amusant potje voetbal, waarbij de Hoofdklasser brutaal het initiatief nam. Zeker in de eerste 20 minuten draaide de aanvalsmachine van Swift op volle toeren. Ajax, dat gedegen voetbalde, had moeite om Swift van scoren af te houden. Andersom kreeg Ajax voor rust één kans op de 0-1 via Xamm Flemming.

Na de thee veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Het enthousiast spelende Swift kreeg wel wat mogelijkheden, maar Ajax had alles onder controle en gaf bijna niets meer weg. Ruim een kwartier voor het einde moest doelman Ravelli buiten zijn doelgebied ingrijpen. Anders had die situatie zeker de 1-0 voor Swift had opgeleverd, maar de uitstekende en coulante scheidsrechter van dienst vond geel op zijn plaats. Ondanks dat Ajax in het tweede bedrijf vaker voor het doel van Swift te vinden was, bleef ook in de tweede helft het aanvalsspel van Ajax te licht.

Zodoende eindigde dit duel waar het ook mee begonnen was: de welbekende brilstand van 0-0. Lichtpuntjes aan de kant van Ajax waren de rentree van Mois da Silva en Glenn van Zoolingen, na lang blessureleed.

Tekst: Marcel Wagenmakers

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)