Home / slideshow / Swift en De Meer verdelen de punten op het Olympiaplein

Swift en De Meer verdelen de punten op het Olympiaplein

De confrontaties tussen Swift en De Meer leveren vaak een leuke wedstrijden op, maar zondag begon de wedstrijd een beetje stroefjes. Beide doelmannen kregen in het eerste gedeelte niet veel te doen, maar na 20 minuten was de eerste grote kans voor het bezoekende De Meer, Tes Abbenhues stuurde Rivaldo Blijd weg en op de rand van de 16 meter kreeg hij een vrije schotkans. Hij zag de bal echter ruim naast gaan. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant. Bij een corner van Swift corner kwam Swift-speler Thomas Terstegen hoger dan keeper Dion Boonstra en kopte de 1-0 binnen. In het restant van de eerste helft was Swift iets sterker en won ook bijna elke tweede bal, maar echte hele grote kansen vielen er niet meer te noteren.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 3c

In het begin van de tweede helft was Swift ook iets beter bij de les. En als de verdediging van De Meer even niet op staat te letten, is het Swift die toeslaat en in de 52ste minuut op een 2-0 voorsprong komt. Met nog een half uur te spelen volgden er wat tactische omzettingen bij De Meer en ging de ploeg van Stan Bijl opportunistischer spelen. Dat resulteerde in diverse mogelijkheden, maar een doelpunt bleef lange tijd uit. In de 67e minuut volgde de aansluitingstreffer dan toch, toen een voorzet via het hoofd van Ruben Peuchen bij Tes Abbenhues terecht kwam. Die aarzelde niet en zag zijn schot tegen het net belanden: 2-1.

Hierna voerde De Meer de druk nog meer op en wass het bij de verdediging van Swift vrouwen en kinderen eerst. Diverse kansen voor De Meer volgden nog en Swift kwam er nog sporadisch gevaarlijk uit met een counter. In de 84ste minuut leek het of De Meer de gelijkmaker scoorde, maar de scheidsrechter had net daarvoor gefloten voor een overtreding. De Meer bleef knokken en voerde de druk nog meer op bij Swift. De beloning kwam in de 92e minuut alsnog, toen Krys Zwaga de bal voor zijn voeten kreeg en de 2-2 binnen schoot.

Stan Bijl was na afloop blij met het gelijkspel, maar baalde van de makkelijke tegengoals: “We spelen een degelijke eerste helft waarin we op eigen helft prima verdedigden, maar waarbij we te weinig creëerden en niet zo dominant waren als wij graag willen. Wij helpen Swift in het zadel bij zowel het eerste als het tweede doelpunt. Daarna zijn we opportunistischer gaan spelen en hebben we als team keihard geknokt en er nog een gelijkspel uitgesleept, dat hebben we prima gedaan. Alleen baal ik ervan dat we zo makkelijk de goals weggeven, dat moet veranderen als we echt iets willen dit seizoen.”

Bron: Peter van RossumBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend