Scoren voor Swift in Volendam.

Swift houdt technische staf zaterdagselectie bijeen

AVV Swift gaat na de zomer door met dezelfde technische staf. Het betekent dat onder meer hoofdtrainer Martin de Groot, keeperstrainer Rob Prevoo en teammanager Marcus de Jong verbonden blijven aan de Amsterdamse vereniging.

De Groot vond het essentieel dat zijn twee kompanen bijtekenden. “Samen met mijn assistenten vormen we een sterk team dat belangrijk is voor de prestaties”, vertelt de trainer, die ook nog andere redenen had om te blijven. “Allereerst is Swift een geweldige vereniging die een prachtige combinatie tussen presteren en plezier maken heeft. We maken de spelers beter, wat je onder meer terugziet in de stappen die diverse spelers hebben gezet in aanvallend en verdedigend opzicht. Daarnaast hebben we geweldige mensen om ons heen, zoals de technische commissie, supporters en het bestuur. Tot slot beschikken we over een kwalitatief sterke selectie, die we intact proberen te houden.” Met twaalf punten uit vier competitiewedstrijden liet Swift dit seizoen al zien hoe sterk het in potentie is. “Promotie is absoluut onze doelstelling. De uitslagen tonen aan dat het met ons team goed zit. Persoonlijk krijg ik normaal elke week veel energie van de groep en blijf ik met mijn 54-jarige leeftijd mentaal jong. Dat valt nu extra op, omdat we niet mogen voetballen. Hopelijk mogen we dat allemaal snel weer.”

Keeperstrainer Prevoo, die de club eveneens trouw blijft, is trots op de stappen die in het bijzonder keeper Virgil Deen met zijn aanwezigheid zet. “De doelstelling van Virgil is om zo hoog mogelijk te spelen”, stelt Prevoo. “Ik kwam destijds tegelijk met Virgil bij Swift. Hij kwam over van Rijnsburgse Boys, terwijl ik de overstap maakte van De Dijk. Virgil is een fijn persoon om mee te werken en bezit een hoog niveau, waardoor ik de overtuiging heb dat hij in de toekomst een stap vooruit gaat maken.” De trainer kijkt bij het vinden van een keeper niet alleen naar de kwaliteiten van de betreffende doelverdediger, ook zijn karakter speelt een belangrijke rol in zijn keuze. “Bij Swift is prestatie belangrijk, maar gezelligheid met kwalitatief goede spelers is ook onderdeel van onze vereniging. Swift wil daarom altijd een keeper die goed in het teamproces past.”

De Jong is sinds dit seizoen mede verantwoordelijk voor dat teamproces bij Swift. De teammanager kwam afgelopen zomer over van Sportlust ’46 en had nog geen moment spijt  van zijn overgang. Hij had daarom geen twijfel om zijn contract te verlengen. “Uiteindelijk was ik slechts een paar maanden bezig bij Swift, toen we moesten stoppen. Dat vind ik veel te weinig om al te vertrekken. Ik had een fijn gesprek met Tobias (Kuyvenhoven, red.) en kijk met veel plezier naar komend seizoen.” De Jong kan het uitstekend vinden met de huidige technische staf. “Martin en Rob kende ik uit de voetballerij, maar niet super goed. Na een paar weken was het al duidelijk wat we van elkaar verwachtten. Vooral op menselijk vlak vinden we elkaar. Martin staat als geen ander open voor input van anderen en dat werkt prettig.” Swift valt De Jong daarom allerminst tegen. “Vanaf de buitenkant leek Swift me een gezellige club met leuke gasten, die werkt zonder spelerscontracten. Dat sprak mij gelijk erg aan. De club is me nog geen moment tegengevallen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)