Home / slideshow / Swift is de ‘lachende vierde’ en pakt periodetitel

Swift is de ‘lachende vierde’ en pakt periodetitel

Een bizarre ontknoping in eerste periode in Zondag 3c voltrok zich zondag. Sporting Martinus, Nieuw West United en FC Abcoude leken het te gaan uitvechten. Theoretisch gezien was het ook nog mogelijk dat Swift de periodetitel zou pakken, maar daar hield eigenlijk niemand (ook wij niet) rekening mee. Sporting Martinus – Nieuw West United moest dan in een gelijkspel eindigen en FC Abcoude mocht dan niet winnen van laagvlieger PVC, terwijl Swift zelf moest winnen.

Precies dat scenario werd waarheid. Sporting Martinus – Nieuw West United eindigde in 0-0 en FC Abcoude kwam tegen PVC niet verder dan 3-3. Swift won zelf eenvoudig met 5-0 van Vreeswijk en dus was het na afloop plotseling feest. “Heel stilletjes zeiden we vooraf wel tegen elkaar ‘het zou toch mooi zijn als…’, maar we wisten dat het niet realistisch was”, aldus Swift-trainer Bart Woldberg.

Swift promoveerde afgelopen zomer naar de derde klasse en draait nu dus bovenin mee: “Mijn ervaring is dat het verschil tussen de vierde en derde klasse toch best redelijk is, dus ik had niet verwacht dat we nu bovenaan zouden staan.” Op de vraag of hij wel vindt dat zijn ploeg verdiend bovenaan staat, is hij duidelijk: “Daarover denk ik heel simpel: iedereen die bovenaan staat, staat verdiend bovenaan.” Al relativeert hij dat wel een beetje: “Van de top 5 hebben we alleen nog tegen Nieuw West United gespeeld en daar verloren we van.” Maar dat maakte het feest er niet minder om. Omdat Sporting Martinus – Nieuw West United wat later was begonnen, moest Swift nog even wachten nadat hun eigen wedstrijd klaar was. “Iemand van onze staf was daar aanwezig, omdat we binnenkort tegen Sporting spelen. Hij heeft de laatste 10 minuten live gestreamd en wij hadden in de kleedkamer die beelden aan staan. Na het laatste fluitsignaal daar, barstte het feest bij ons los”, aldus Woldberg.

Sinds een paar jaar is hij aan slag bij de zondagtak van Swift: “We hadden het gevoel dat we met de zondagtak ook stappen konden zetten. Het tweede en het eerste zijn allebei gepromoveerd en staan nu dus bovenaan. Hier spelen echte Swift-jongens, die al een aantal jaren bij de club spelen. Het is fantastisch voor de groep als je dit dan bereikt.”Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend