Home / slideshow / Swift ligt na veelbewogen penaltyserie uit de beker
avv Swift

Swift ligt na veelbewogen penaltyserie uit de beker

Swift is na een zinderende bekeravond uitgeschakeld voor de beker. De Amsterdammers gingen woensdagavond na strafschoppen onderuit tegen Zwaluwen ’30.

De ploeg van hoofdtrainer Martin de Groot begon evenals de afgelopen weken goed aan de wedstrijd. De thuisploeg kreeg al vroeg in het duel de nodige kansen, onder meer via Daan Driever. De technische staf en reservespelers telden het doelpunt al op de bank, maar de doelverdediger van Zwaluwen ’30 pakte de bal geweldig voor de doellijn. Opnieuw ging Swift daarom met een 0-0 stand de rust in.

Na de theepauze speelde zowel Swift als Zwaluwen ’30 rommelig. Het balbezit was wederom voor de gastheer, maar ditmaal kreeg de club amper kansen. Hoewel Swift er aan het einde van het duel alles aan deed om alsnog de overwinning te grijpen, was de Amsterdamse vereniging niet gelukkig in de afronding. Het zorgde ervoor dat penalty’s moesten uitmaken welke club naar de volgende ronde mocht.

Swift kwam tijdens de strafschoppen op een 3-1 voorsprong te staan, toen Anthony Sabajo achter de bal ging staan. Waar zijn poging misging, besloot de arbitrage om de strafschop opnieuw te laten nemen vanwege het te vroeg uitlopen van keeper Mats van der Wijst. Bij de tweede poging brak de doelverdediger zijn duim, waardoor de penaltyserie voor vijf minuten stillag. Aangezien Swift niet meer mocht wisselen, moest een veldspeler op doel. Mex Bakker bleek bereid te zijn om de uitdaging aan te gaan, maar kon vervolgens niet voorkomen dat Swift uit de beker lag. Het eindigde in 5-4 voor Zwaluwen ’30.

Dohan Karacaer, de assistent van Martin de Groot, zag terneergeslagen kopjes in de kleedkamer. “De jongens waren zeker teleurgesteld, want we wilden graag door”, vertelt hij. “Bij een penaltyserie weet je dat het een loterij is, maar dan blijft het alsnog jammer.” Bovendien zijn er zorgen rondom de blessure van Van der Wijst. “Het lijkt erop dat hij minimaal twee maanden niet aanwezig kan zijn. Gelukkig hebben we met Colby (Harmon, red.) een goed alternatief.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)