Swift maakt geen fout bij laagvlieger Germaan/De Eland

In de zondag vierde klasse F heeft Swift het inhaalduel tegen Germaan/De Eland winnend afgesloten. Dankzij een 1-4 zege is de achterstand van het elftal uit Amsterdam-Zuid op koploper De Meer teruggebracht tot vier punten. Germaan/De Eland blijft voorlaatste en lijkt veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie.

Swift begon goed aan het duel en ging op zoek naar een snelle voorsprong. De bezoekers kregen via Patrick Helmus en Imad el Boutaibi ook goede kansen, maar nog zonder resultaat. Germaan/De Eland werd voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap op twintig meter van het doel. De poging van Kevin Schoen belandde, in twee pogingen, aan de verkeerde kant van de paal.

Rond de 25ste minuut werd de score geopend. Swift-aanvaller Helmus gaf een voorzet vanaf links en El Boutaibi kopte de bal tegendraads in de kruising. Niet veel later viel ook de 0-2. Weer was El Boutaibi de doelpuntenmaker nadat hij doelman Robin Bogert met een lob wist te passeren. De wedstrijd leek beslist, al kwam de thuisploeg verrassend terug in het duel. Rio Biltoo schoot een afgeslagen bal hard en laag tegen de touwen: 1-2.

Na de thee moest Germaan/De Eland al snel verder met tien man. Schoen ontving zijn tweede gele kaart en kon tien minuten na rust al gaan douchen. Swift kwam hierna niet meer in de problemen en wist via treffers van Jobjan Blonk en Francis Hocks de eindstand op 1-4 te brengen.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.