Bart Woldberg

Swift met de hakken over de sloot bij TABA

Zondagmiddag ging groepshoofd Swift op bezoek bij TABA, die ook op 3 uit 1 stonden. Een belangrijke wedstrijd om de beker groepswinst zou je zeggen.

Om 3 uur stipt floot de scheidsrechter keurig voor het begin van de wedstrijd. Swift eiste gelijk de bal en duwde TABA naar achteren. Het was na 10 minuten al duidelijk dat iedereen zat te wachten op de openingsgoal van Swift. Na een paar afstandschoten en een vrije trap van Joost Kooiman die op lat eindigde, kwam de 0-1 eindelijk op het scorebord voor Swift. Jens Bakker zocht goed de ruimte door geweldig te openen naar de linkerkant, waarna de Swift-aanvallers volgden met een snelle combinatie in de zestien.asha Rudge hoefde de bal er alleen in te tikken. Verder gedurende de eerste helft bleven de vele grote kansen uit. Wel stuurde Swift net voor rust nog een keer de rechtsbuiten diep. De rechtsbuiten rende tot de achterlijn en gaf de bal voor bij de eerste paal, waar Maurits van Vliet de bal achter zijn standbeen wilde afmaken. Dee keeper van TABA had dat echter op tijd door.

In de tweede helft verbeterde het spel van Swift niet en zagen alle mensen langs de lijn dat de wedstrijd niet ging uitlopen op een grote uitslag. Swift werd slordig, simpele ballen kwamen niet aan en de snelle combinaties die je hier en daar nog wel zag in de eerste helft lieten de spelers van Swift niet meer zien. TABA kreeg daardoor meer de ruimte en de tijd om de aanval te zoeken, wat uiteindelijk in 74ste minuut leidde tot de gelijkmaker. Linksback Pim Duchart, die verhuisd was van links naar rechts, werd van achteruit diep gestuurd en leverde een uitstekende voorzet.Emiel Smeets kopte binnen. De TABA-supporters gingen uit hun dak en mochten toch nog hopen op 1 punt of misschien wel meer. Het werd uiteindelijk geen van beide. 1 minuut later, gelijk vanaf de aftrap, werd Robin Kooiman diep gestuurd en maakte snel na de 1-1 de 1-2. Hierna ging TABA wel nog vol voor de gelijkmaker, alleen viel die uiteindelijk niet.

Bij een overwinning zou meestal de winnende trainer blij zijn en verliezende trainer teleurgesteld, alleen was zondagmiddag niet het geval. “De wedstrijd was niet goed en dat zag iedereen. Zo snel mogelijk deze wedstrijd vergeten en ons klaar maken voor de volgende”, aldus Bart Woldberg. Daarnaast kon Rene van Vark wel tevreden terugkijken op de wedstrijd. “Ik ben erg trots wat de jongens hebben laten zien tegen een top 3de klasse team. Daarvoor kan ik de jongens alleen maar complimenten voor geven.”

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)