Swift moet de draad na nederlaag tegen Ter Leede snel oppakken

In de zaterdag hoofdklasse heeft AVV Swift een kansloze nederlaag geleden tegen Ter Leede (0-2). De ploeg van Bart Logchies staat na alle bekersuccessen weer met beide benen op de grond. Door de nederlaag zakt Swift naar de achtste plaats op de ranglijst.

Na alle media- aandacht rondom de bekerwedstrijd tegen Feyenoord en de diverse TV optredens is de realiteit dat Swift sinds 14 oktober (3-2 tegen Achilles Veen) niet meer gewonnen heeft: RVVH (2-0), Feyenoord (4-1), Hoek (1-1) en afgelopen week tegen competitiegenoot AFC in de districtsbeker (0-0, winst na strafschoppen). Voor de Amsterdammers wordt het tijd voor een overwinning op het veld.

Tegen Ter Leede, gecoacht door Amsterdammer Henk Wisman, werd vrij snel duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden voor de thuisploeg. Ian van Otterlo was na acht minuten al dicht bij de openingstreffer. Aan de andere kant had Swift de pech dat scheidsrechter Virancikli een overtreding op de doorgebroken Tim Wulffraat wegwuifde. Logchies: “Dat was in mijn ogen echt een overtreding en had dus ook een rode kaart moeten zijn.”

Na een halfuur spelen moest doelman Bogdan Constantin handelend optreden op een schot van Marc de Kruijs. De daaropvolgende corner betekende de 0-1. Eerst haalde Mallqui Cabezas de bal nog van de doellijn, maar in de rebound zorgde Oussama Siali voor de openingstreffer. Vlak voor het rustsignaal kwam Wulffraat op aangeven van Cabezas een teenlengte te kort voor de gelijkmaker.

Ter Leede, de nummer vier van de ranglijst, was vlak na rust dicht bij een tweede treffer. Constantin tikte een schot van Siali op prachtige wijze uit de kruising. “Toch had ik het idee dat er wat te halen viel na rust. Ik zie dat we stappen maken. Het leverde alleen weinig kansen op”, aldus Logchies. Eén van die spaarzame kansen was voor Syrano Morrison, maar zijn kopbal werd door Laszlo Sandor (voormalig doelman van AFC) op het nippertje onschadelijk gemaakt.

Foto Richard Maertens | Mike Ruijter in duel met Oussama Siali

Toen Jonathan Robertson zeventien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en Ter Leede met tien man verder moest, was Swift niet bij machte om de man-meer-situatie succesvol uit te spelen. Mike Ruijter was het dichtst bij een treffer. Zijn vrije trap, vanaf zes meter wegens een terugspeelbal, belandde op de paal. Otterlo maakte op prachtige wijze aan alle illusies een einde door tien minuten voor tijd de 0-2 te maken.

Logchies: “We zijn natuurlijk weken bezig geweest met de bekerduels tegen Vitesse en Feyenoord. Gelukkig is dat allemaal afgelopen. We moeten nu de draad oppakken in de competitie. En dat moeten we snel doen ook. Al denk ik dat vandaag geen invloed heeft gehad want van Ter Leede kan je in een normale situatie ook verliezen. Het is gewoon een goede ploeg.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de hoofdklasse A.