Swift en Nieuw West United weten niet te scoren

Naast de topper tussen Sporting Martinus en FC Abcoude stond zondag ook de wedstrijd Swift – Nieuw West United op het programma. Beide ploegen kwamen kwamen het vorige seizoen uit in de vierde klasse. Na een goede start is Nieuw West United wat afgezakt, Swift doet nog mee om de bovenste plekken. De teams staan wel allemaal dicht bij elkaar.

De wedstrijd begon ongeveer 15 minuten later, aangezien er onduidelijkheid heerste over de te dragen kleding. Tijdens de eerste fase van het duel golfde het spel op en neer. Zowel de gastheren als Nieuw West United konden kleine kansen noteren, maar voor echt gevaar zorgde dit niet. Met een half uur op de klok was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Een van richting veranderd schot zeilde over Swift-doelman Siem Kannekens heen en kwam op de lat. In de eerste helft ging het vechtvoetbal door, geen grote mogelijkheden voor een van beide ploegen.

Tijdens de tweede helft kwam Nieuw West United steeds beter in de wedstrijd. Snel na de aftrap was er een gevaarlijke voorzet, na een uur spelen kwam Achraf el Barjiji vanaf de rechterkant naar binnen. Met links nam hij het Swift-doel onder vuur. Het schot kwam tegen de lat terecht. Gedurende de tweede helft drongen de bezoekers uit Nieuw West nog aan, maar de brilstand bleef op het bord staan.

Door het gelijkspel en de winst van Sporting Martinus raakt Swift nu twee punten achterop de koploper. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag derde klasse C te zien.

Foto’s: Jos Spitteler, bekijk hier alle foto’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!