Home / Zondag 3c / Swift verspeelt ook punten tegen RCH
Bart Woldberg

Swift verspeelt ook punten tegen RCH

De ploeg van Bart Woldberg verspeelde vorige week bij Sporting Martinus punten en nu ook thuis tegen RCH. De Amsterdammers hadden stonden lang voor, maar zagen in de slotfase de overwinning uit de handen glippen. 

Swift kwam uit een corner snel op voorsprong dankzij Bram Owusu. De buitenspeler was vorige week in de tweede helft trefzeker, maar zondagmiddag was hij al na 11 minuten trefzeker. Woldberg mist nog altijd wat kwaliteit voorin, maar zag zijn ploeg aardig beginnen. Desondanks kwam RCH wel weer naast Swift en kon de Amsterdamse ploeg opnieuw beginnen. Voor rust liet Swift wel weer wat goede dingen zien en kwam in de 34ste minuut weer op voorsprong. Bob Marx kreeg het doelpunt op zijn naam en zo stonden de Amsterdammers met 2-1 voor. 

De tweede helft bleef niet doelpuntloos. Beide coaches zagen hun spelers op het scorebord komen. Kort na rust schoot Jasha Rudge de 3-1 erin en leek de wedstrijd gespeeld. RCH dacht daar anders over en was niet van plan om op te geven. In de slotfase maakte RCH de achterstand goed en bracht de uitploeg de stand weer gelijk: 3-3. Een goede comeback van RCH, maar dat hadden Amsterdammers nooit mogen laten gebeuren. 

Swift heeft de overwinning weggegeven, maar daar staat de trainer niet raar van te kijken. “De laatste 4 jaar hebben we dit wel vaker. We moeten zakelijker zijn en bij standaardsituaties beter opletten. De winnaarsmentaliteit is er wel, maar we hebben het vandaag helaas weggegeven op het eind,” aldus Woldberg, die koploper ZSGOWMS inmiddels al 5 punten ziet weglopen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend