Daan Driever

Swift-versterking Driever uit doel: “Van toegevoegde waarde zijn”

De Amsterdamse voetbalclub Swift heeft zich voor komend seizoen versterkt met Daan Driever. De aanvallende middenvelder komt momenteel nog uit voor Odin ’59, maar maakt na de zomer de overstap naar Amsterdam.

Swift-match

Het was voor Driever zo klaar als een klontje dat een transfer naar Swift de juiste zou zijn. “Ik krijg het momenteel drukker met werk. Sinds februari heb ik een nieuwe baan en ik merk met reizen dat het niet eenvoudig is te combineren. Ik wil daarom weer op de fiets naar de club kunnen en gezellig met mijn teamgenoten een biertje drinken. Dat vind ik simpelweg ook gewoon belangrijk. Bovendien wil ik op niveau voetballen en presteren op het veld. Deze combinatie denk ik bij Swift goed te kunnen vinden.”

Die overtuiging sprak eveneens uit in de manier waarop Driever zijn keuze maakte. Naast Swift sprak hij namelijk met geen enkele club over zijn toekomst. “Zonder andere clubs in mijn beslissing mee te nemen, heb ik voor Swift gekozen. Ik heb nog wel een aantal berichten van andere clubs gekregen, maar ik had de keuze al gemaakt. Uiteindelijk was ik al langer met Swift in gesprek, ook voorgaande jaren. Het is namelijk altijd al een club geweest die me enorm aansprak, zowel qua sfeer als de manier waarop de club met de spelers omgaat. De keuze was dan ook snel gemaakt.”

Niveauverschil

Drievers vertrek bij Odin ’59 betekent overigens wél dat hij een niveau omlaag gaat. Waar hij in Heemskerk in de Derde Divisie uitkomt, speelt Swift momenteel nog altijd Hoofdklasse. Voor Driever was het niveauverschil echter geen issue. “Ik wil het gewoon ontzettend naar mijn zin hebben en daarbij is het niveau niet belangrijk. Volgend seizoen kom ik met jongens te spelen die allemaal van een hoger niveau afkomstig zijn, waardoor zij allemaal een bal kunnen trappen. Dus het wordt zaak om me te bewijzen en een leuke tijd te hebben.”

Wat zijn de onderlinge verwachtingen eigenlijk? “Het is moeilijk om nu al uitspraken te doen over de wederzijdse verwachtingen. Ik heb momenteel een tijdje al geen wedstrijden gespeeld door mijn rol als wisselspeler, dus het is nu zaak eerst in vorm te komen en wedstrijdfit te worden. Vervolgens moet ik van toegevoegde waarde zijn voor het team, met hopelijk een hoop doelpunten en assists”, beëindigt Driever.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koninklijke HFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)