avv Swift

Swift wint dankzij geweldige comeback in laatste kwartier

Zondagmiddag speelde Swift tegen VSV hun eerste competitiewedstrijd. Een redelijk onbekende ploeg, die het Swift de hele wedstrijd vrij moeilijk maakte.

De wedstrijd was vanaf minuut 1 een erg boeiende wedstrijd. Na vier minuten stond het namelijk al 1-0 voor VSV en nog geen twee minuten later kreeg Swift een penalty. De druk stond er aardig op voor Joost Kooiman na de vroege tegengoal. Kooiman hield de druk goed in bedwang en schoot de penalty prachtig binnen. Swift liep na de gelijkmaker wel gelijk weer achter de tegenstander aan. De Amsterdammers  hadden het moeilijk met VSV en kregen onder anderen de spits van VSV niet in bedwang. Ook hadden de spelers van Bart Woldberg het erg moeilijk doordat VSV Swift snel onder druk zette. Daar kwam Swift niet onderuit en ging met koppen naar beneden de kleedkamer in. VSV beloonde zichzelf goed en stond met rust met 2-1 voor, maar er kan altijd nog van alles gebeuren.

In de tweede helft gebeurde er ook echt nog van alles. Swift kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en was klaar voor een comeback. De spelers moesten eerst nog wel een flinke tik verwerken want in de 63ste minuut maakt VSV de 3-1. Nog geen 5 minuten later lag het volgende doelpunt in, maar deze keer was Swift weer aan de beurt om te scoren. Het afstandsschot van Jobjan Blonk eindigde achter de doelman van VSV en zo was alles weer mogelijk.

Dat hadden de spelers van Swift natuurlijk ook door en gingen er vol voor. Het zat Swift niet tegen want ook in de tweede helft kreeg Swift een penalty. Net als in de eerste helft droop de rust van Joost Kooiman af en schoot hij zijn ploeg naar de 3-3. Na de 3-3 drukten de Amsterdammers door.  Mede dankzij Thijs Burgmans werd Swift erg gevaarlijk in laatste fase en zorgde voor nog een penalty. Hij lokte de penalty uit en benutte deze vervolgens zelf: 3-4. Zo was de comeback helemaal rond en nam Bart Woldberg met zijn ploeg alsnog 3 punten mee naar Amsterdam.

De trainer had zondag een hoogstaande wedstrijd gezien. Twee sterke ploegen die een leuke wedstrijd op de mat neerlegden. Woldberg zag dat zijn ploeg het eigenlijk tot aan de zeventigste minuut erg moeilijk had. “VSV maakte het ons heel lastig en daar kan ik alleen maar complimenten voor geven, maar gelukkig hadden wij Thijs Burgmans die ons op het einde redt.”