Swift (zon) boekt bekeroverwinning op Hoofdklasser Purmersteijn: “We hebben de stijgende lijn te pakken”

De zondagselectie van Swift zette dinsdagavond een verrassende prestatie neer. De derdeklasser ging voor de beker op bezoek bij Hoofdklasser Purmersteijn waar het na een strafschoppenserie met een overwinning van het veld af stapte.

Toen Swift te horen kreeg dat het in de beker tegen Purmersteijn moest aantreden, had hoofdtrainer Bart Woldberg het gevoel dat de kans klein was om naar de volgende ronde te gaan. Met dat gevoel in het achterhoofd reisde de oefenmeester met zijn ploeg naar Purmerend af. Het liep echter anders. “Wij speelden met slechts vier jongens die normaliter in het basisteam staan, terwijl Purmersteijn eveneens diverse jongens rust gaf”, vertelt Woldberg. Waar de thuisploeg in de eerste helft veelal de bal had, was het Swift dat op een voorsprong kwam. “Jens Bakker gaf een schitterende assist op Stijn van der Slot die de 0-1 binnenschoot. Dat was natuurlijk geweldig.”

Woldberg vreesde dat Purmersteijn in de tweede helft alsnog orde op zaken zou stellen, maar Swift was de tegenstander voor. Direct na rust maakten de Amsterdammers namelijk de tweede treffer. “Deze keer zorgde Reda Moumane voor de assist, waarna Jasper van Trigt de bal binnen werkte.” Vervolgens ontstond een open wedstrijd waarin beide ploegen elkaar de mogelijkheid gaven om te voetballen. “Door twee individuele fouten kwam Purmersteijn helaas terug in de wedstrijd, waardoor ik het gevoel had dat het klaar zou zijn. We hadden echter nog de penalty’s om het verschil te maken.”

De oefenmeester wist dat zijn spelers in deze serie nog wel eens het verschil konden maken. Niet alleen beschikt hij met Siem Kannekens over een uitstekende lijnkeeper, ook bracht hij een aantal basisspelers binnen de lijnen met een goede traptechniek. “Onze aanvoerder Robert Molenaar wilde de eerste strafschop nemen en schoot deze raak, terwijl Siem de eerste penalty van de tegenstander stopte. Je zag duidelijk dat binnen onze ploeg een goed gevoel kwam, waardoor wij uiteindelijk wonnen. Alles bij elkaar was het een heerlijk bekeravondje”, zo geniet Woldberg nog na.

De bekerprestatie staat niet op zichzelf, want Swift doet het ook in de competitie uitstekend. Van de eerste zes wedstrijden won de club er vijf, waarmee het op de tweede plaats in de competitie staat. “We willen graag bij de eerste drie ploegen eindigen en dat is met deze selectie zeker mogelijk. Wanneer de hele selectie fit is, zijn we voor mijn gevoel zelfs in staat om kampioen te worden. Tegelijkertijd moeten we ook zo eerlijk zijn dat ZSGOWMS, VSV en Sporting Martinus dat ook kunnen.”

De hoofdtrainer zag zijn selectie de afgelopen jaren flinke stappen vooruit maken. “Wij hebben echt de stijgende lijn te pakken. Zo wordt onze selectie ieder jaar sterker en zijn vrijwel alle jongens boven de 27 jaar oud. Deze spelers willen heel graag en lieten inmiddels zien waartoe ze in staat zijn. Hopelijk kunnen we dat de rest van het seizoen volhouden, zodat we aan het einde van het seizoen iets moois hebben.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)