Bart Woldberg

Swift (zondag) heeft weinig te duchten van SDOB

Zondag vierdeklasser Swift heeft voor de twaalfde maal op rij weten te winnen. Tegen SDOB had de ploeg van Bart Woldberg een makkelijke middag: 7-0. Doordat Nieuw West United ook won, blijft de voorsprong van de koploper één punt en kan het komend weekend bij Fortius kampioen worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Swift sterker dan de gasten uit Broek in Waterland. Toch wist de thuisploeg pas rond het half uur op voorsprong te komen. Nadat SDOB-doelman Sam Schouten enkele keren zijn doel schoonhield, schoot Imad el Boutaibi uit een voorzet van Nahom Araya fraai raak. Hierna ging het hard aan het Olymiaplein. Via treffers van Luuk van Disseldorp, Maurits van Vliet en Jens Kimmel werd er met een 4-0 tussenstand gerust.

In de tweede helft was de wedstrijd uiteraard allang gespeeld en liep Swift verder uit. SDOB had niets in de melk te brokkelen en moest nog drie treffers incasseren. Dankzij doelpunten van El Boutaibi, Araya en Andre Kuijpers werd de eindstand door de Amsterdammers op 7-0 bepaald.

Komend weekend wacht de allesbepalende laatste wedstrijd, uit bij nummer vier Fortius. Bij winst (wat de dertiende zege op rij zou betekenen) is Swift kampioen en promoveert het voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de derde klasse. Bij elk ander resultaat is de lijstaanvoerder afhankelijk van achtervolger Nieuw West United.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)