Home / Algemeen / Swingend RODA’23 verpulvert Sporting’70 en is klaar voor ZSGOWMS
Roda zwijnt bij Altior

Swingend RODA’23 verpulvert Sporting’70 en is klaar voor ZSGOWMS

RODA’23 heeft zondagmiddag een uitstekende generale repetitie afgeleverd voor het treffen met directe concurrent ZSGOWMS, eind oktober. In Utrecht werd Sporting ’70 met ruime cijfers verpulverd: 0-6. Door de overwinning staat RODA stevig(er) in de top van de zondag 2e klasse.

RODA kende een geweldige start op Sportpark Voordorp in Utrecht. Het was Douwe Leenders die het startsein gaf voor een ongenadig pak op de broek voor Sporting: met een spetterend schot tekende hij voor de 0-1. De Sporting verdediging was nergens te bekennen. De 0-2 kwam van de voet van Milan Egberts, die zijn vertrouwde positie achter de spits terug had, door de terugkeer van Quint Piris. Dezelfde Piris, die al na 30 minuten met een onbekende vervelende blessure moest uitvallen.

Sneltreinvaart

Sporting had werkelijk niets te vertellen, was nauwelijks te zien en RODA ging in sneltreinvaart verder met doelpunten maken. De ingevallen Miquel van Duin schoot de 0-3 binnen. Thomas Steinhart, ook weer ingevallen, maakte er 0-4 van. De ruimte die RODA kreeg om te voetballen was ongekend.

RODA scoort vandaag veelvuldig. Archieffoto: Koos van der Leest.

Sporting was al opportunistisch gaan spelen, maar dat hadden ze beter kunnen nalaten.

De 0-5 en O-6 kwamen van de derde scorende invaller deze zondagmiddag. Jeremy Giltay was de gevierde jongen op het veld, hij tekende hoogst persoonlijk voor de laatste twee treffers, met dank aan Ocean Coesel. Coesel zorgde vanmiddag – als invaller – voor de assist(s) op de linksachter positie.

Analyse

De uiterst opgewekte trainer/coach van RODA, Bnar Toofeek, zag zijn ploeg wervelend spelen, maar had ook een kritische noot te delen: “Vandaag hebben we heel veel kansen gecreëerd. Maar, niet elke ploeg gaat de deur zo open gooien. We zullen in bepaalde wedstrijden sneller de trekker over moeten halen. Als we minder kansen aanmaken, dan krijg je het hier misschien nog lastig ook. We hebben verder vooral gedomineerd. Dik en dik verdiend gewonnen en zeker niet geflatteerd. Daardoor konden we ook wat makkelijk wissels toepassen. Orlando van Wort hebben we bewust al vroeg naar de kant gehaald. Met vol druk zetten liepen we wat risico, aangezien hij als een gele kaart op zak had. Komend weekend vrij, we oefenen op dinsdag tegen Amstelveen Heemraad”.

Bekijk hier de uitslagen, de stand van de zondag 2e klasse B

Foto’s archief: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)