roda23

Swingend RODA’23 wint ‘slechts’ met 9-2 van DSOV

RODA’23 heeft hun laatste reguliere competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg uit Amstelveen tankten met een 9-2 zege in Amstelveen alvast vertrouwen voor het nieuwe seizoen. Het kwam uiteindelijk een teenlengte tekort voor een plek in de nacompetitie. RODA was afhankelijk en moest hopen op een gelijkspel bij de concurrentie. ZSGOWMS versloeg DCG in een verhit potje en zodoende eindigt RODA het seizoen als vierde in de tweede klasse zondag, met acht punten achterstand op kampioen SCPB’22.

Uiteraard was er de teleurstelling bij trainer-coach Bnar Toofeek, die met zijn RODA één punt tekort kwam voor een periodetitel. ,,Natuurlijk hadden we hoop. En zijn we teleurgesteld. We hebben al met al een prachtig seizoen erop zitten. Helaas zonder een tastbare prijs. We hebben er maandagmiddag alles aan gedaan om goed te eindigen.”

roda23

De thuisbeurt tegen DSOV paste voor RODA na negentig minuten perfect in het totale seizoen plaatje. Een naam die vanaf heden wellicht beter gewijzigd kan worden in de doelpunten klasse. Met vierenzeventig treffers staat RODA op plaats drie van meest scorende teams. De vijfendertig tegentreffers gooit de Amstelveense brigade een paar plaatsen terug. Dit seizoen rollen er in deze tweede klasse de meest bizarre uitslagen uit de bus. Maandag vormde geen uitzondering op die regel. De doelpuntenlawine van Martinus vorige week (12-0, red.) was een voorbeeld. Maar ook de 7-0 van SCPB, en de uitslag van 9-2 tegen DSOV vormen geen uitzondering. Onvoorstelbare aantallen waarbij met name de neutrale toeschouwer zich in de handen heeft gewreven.

roda23

Toofeek, nooit verlegen om complimenten uit te delen aan zijn ploeg, was opnieuw verguld met het spel en resultaat. ,,We hebben echt een geweldig seizoen beleefd. Ervaring opgedaan. We hebben tegen DSOV goed herstel getoond ten opzichte van vorige week, waar we nalieten veel meer te scoren. We hebben het gras opgevreten in een van onze kant mooie wedstrijd. Je zou haast zeggen, met de wetenschap van nu,: hadden we dit nu maar elke week gedaan of ten minste een keer meer moeten gedaan. Maar ja, als dit, als dat.”

roda23

Het was maandagmiddag genieten voor de toeschouwers in Bovenkerk. ,,Zeker, een galavoorstelling. Veel mooie aanvallen. Het publiek ziet spelvreugde bij ons. Het is niet voor niets dat het steeds iets drukker is geworden langs de lijn.”

roda23

Onder zonnige omstandigheden zagen de supporters Douwe Leenders (2), Miquel van Duin (2), Quint Piris (2), Thomas Baretta en de vertrekkende Sergio Drenth (2) in totaal negen keer scoren. Een prachtig slot en direct een oog op de toekomst ,,Onze groep blijft nagenoeg in tact. Ilias Ahamout, onze revelatie van dit seizoen, gaat naar AGB. Dat is heel spijtig. Ook Sergio Drenth, maandag goed voor de laatste twee doelpunten, gaat ons inderdaad verlaten. Daartegen over staat de komst van Chahid Ahamout, de broer van de vertrekkende Ilias. Hij komt over van Real Sranang.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)