Swingend Waterwijk pakt uit met flinke zege op Wartburgia

Waterwijk heeft zaterdagmiddag overtuigend met 5-1 gewonnen van Wartburgia. De Almeerders waren in Almere te sterk voor de Amsterdammers.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar Waterwijk was al snel de bovenliggende partij. In de 15e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door Lindo Pourchez. De spits kopte de bal binnen na een voorzet van Kai van Essen. In de 25e minuut kreeg Waterwijk een penalty. Barry Smitz werd in de zestien meter neergehaald door een Wartburgia-verdediger. Tim Klaasen Bos schoot de penalty feilloos binnen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Waterwijk was de betere ploeg en creëerde de meeste kansen. In de 55e minuut maakte Klaasen Bos zijn tweede van de middag. De aanvaller schoot de bal binnen na een mooie solo. In de 70e minuut was het opnieuw raak voor Klaasen Bos. De spits kopte de bal binnen na een voorzet van Jimmy de Haas. De Haas scoorde in de 80e minuut de vijfde en laatste treffer van de wedstrijd. De middenvelder kopte de bal binnen uit een vrije trap.

Menno Bos scoorde vijf minuten voor het einde de ere-treffer voor Wartburgia.

Debuut Rayan el Bachir

Waterwijk-trainer Ryan Smart liet O18-speler Rayan el Bachir debuteren. De jonge aanvaller kwam in het veld voor Denzel Plettenberg. Met de zesde overwinning blijft Waterwijk op zes verliespunten achter de koploper HBOK in de zaterdag 2e klasse A. De Almeerders hebben nu 19 punten uit 10 wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)