Home / slideshow / Syrano Morrison gaat naar Loosdrecht: “Bij AFC voelde ik mezelf altijd thuis”
Syrano Morrison

Syrano Morrison gaat naar Loosdrecht: “Bij AFC voelde ik mezelf altijd thuis”

Syrano Morrison maakt komend seizoen de overstap naar SV Loosdrecht. De 27-jarige buitenspeler komt over van AFC, waarbij hij de afgelopen twee seizoenen voor het zaterdagteam van de vereniging uitkwam.

De aanvaller verkaste twee seizoenen geleden van VV Eemdijk naar AFC, maar kon in Amsterdam door de coronacrisis nooit een heel seizoen afmaken. Aangezien hij volgend seizoen vooral weer zin heeft om te genieten van het voetbal, besloot hij om naar Loosdrecht te gaan. “De laatste maanden kreeg ik ook wat mogelijkheden om hoger dan de eerste klasse te gaan voetballen, maar realistisch gezien zit ik voor nu bij een derdedivisionist op de reservebank. Bij Loosdrecht krijg ik de kans om mijn minuten te maken en daar heb ik veel zin in”, zo vertelt Morrison, die in principe een jaar naar Loosdrecht gaat. “Daarna kijk ik eerlijk gezegd wel weer wat er op mijn pad komt. Mochten we met Loosdrecht promoveren dan kan het zijn dat ik nog een seizoen langer blijf, maar dat moet de tijd uitwijzen.”

Het betekent dat Morrison voor de tweede keer bij AFC vertrekt, omdat hij als jeugdspeler ook al een paar jaar bij de club speelde. “Met Argon maakte ik mijn succesvolste periode mee en bij Swift speelde ik mijn mooiste wedstrijden, maar bij AFC voelde ik mezelf altijd thuis. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan de afgelopen twee jaar bij AFC. Het liefst doe ik niet aan clubhoppen, maar de laatste jaren kwamen er simpelweg mooie kansen voorbij. Die kon ik niet laten liggen.” Morrison moet volgend seizoen als ervaren speler bij Loosdrecht het team naar een hoger niveau tillen. “De club wil aan de rechterkant van de aanval van mijn snelheid gebruikmaken. Dat kan in een 5-3-2 systeem door een van de twee spitsen te zijn, maar ook met een 4-3-3 formatie. Ik heb het gevoel dat ik iets extra’s kan brengen in de selectie.” Hoewel Morrison geen clubkeuze maakt op plaats, sluit hij niet uit dat hij ooit weer terugkeert in het Amsterdamse voetbal. “De stad zit toch in mijn hart en het voetbal is daar over het algemeen beter. Volgend seizoen zit ik echter goed bij Loosdrecht.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC