‘T Knooppunt mag na eenvoudige zege op TMT naar Slowakije

‘T Knooppunt heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Futsal Cup. De Amsterdammers wonnen ook hun derde groepswedstrijd in het Noorse Tromsø en gaan als groepswinnaar door in Europa. De Schotse kampioen TMT Futsal werd heel eenvoudig met 2-7 opzij gezet.

TMT verloor in de eerste duels al van Levski Sofia West (6-0) en Sjarmtrollan Idrettslag (3-2) en had ook tegen de Nederlandse kampioen weinig in te brengen. Het was de hele wedstrijd lang bijna éénrichtingsverkeer: 5 schoten op doel van de Schotten tegenover 26 van ‘T Knooppunt. Halverwege was het verschil al gemaakt met een 1-5 voorsprong bij rust door doelpunten van Ilias Bouzit (twee), Adil Zouthane, Mo Attaibi en Ismail Ouaddouh. De tegentreffer van Kevin McGill, vlak voor rust, was slechts voor de eer.

Direct vanaf de aftrap van de tweede helft bracht Attaibi met zijn tweede van de ochtend de 1-6 op het scorebord. TMT besloot meer risico te nemen om de schade iets dragelijker te maken en doelman Ennes van Maasbommel kon hiervan profiteren door de 1-7 in een leeg doel te schieten. Een paar minuten voor tijd deed Darren McDonnell nog iets terug namens de Schoten, maar ‘T Knooppunt was op dat moment al lang en breed zeker van plaatsing voor het hoofdtoernooi.

De ploeg van Hicham Benhammou speelt in het hoofdtoernooi tegen Slovan Bratislava (Slowakije), Georgians (Georgië) en de winnaar van kwalificatiepoule G: Record Bielsko-Biała (Polen) of København (Denemarken). Deze wedstrijden worden tussen 10 en 15 oktober gespeeld in Bratislava. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de knock-outfase van de UEFA Futsal Cup.

Foto: ‘T Knooppunt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB