TABA

TABA beëindigt slechte reeks met overwinning op FC Aalsmeer

TABA heeft voor het eerst sinds de winterstop weer weten te winnen. De Amsterdammers versloegen FC Aalsmeer met een ruime 1-4 overwinning.

TABA kende een ijzersterke eerste seizoenshelft, maar begon zwak aan de tweede helft. In het nieuwe jaar won de ploeg nog geen één keer. In de slotfases van wedstrijden tegen WV-HEDW, Roda 46 en Swift werden kostbare punten verspeeld, waardoor TABA terugzakte naar de vijfde positie. Aalsmeer staat daarentegen laatste in de competitie. De club doet nog zijn sportieve plicht, de zondagtak houdt op te bestaan na dit seizoen.

De Amsterdammers leken de laatste weken de vorm van de eerste seizoenshelft kwijt te zijn. Dit was ook te zien in de openingsfase van de wedstrijd tegen Aalsmeer. Een lange bal van de thuisploeg belandde bij TABA verdediger Gilbert Oort, die zich liet aftroeven door rechtsbuiten Kleerebezem, die binnen vijf minuten de 1-0 maakte. TABA herpakte zich, maar wist in de eerste helft niet te scoren. Kansen van TABA spits Zottoli werden knap gekeerd door de sterk keepende Sem van de Ridder. Vlak voor rust trok TABA toch de stand gelijk. Via een knappe actie van linksbuiten Pelli kwam de bal voor de voeten van Maxim Perels, die makkelijk kon binnenschuiven.

In de tweede helft domineerde TABA de wedstrijd. Na een kwartier spelen was het weer Pelli die de bal met links voorgaf op de slim inlopende Zottoli, die de 1-2 op het scorebord zette. Even later tekende Zottoli voor zijn tweede goal nadat hij de buitenspelval had ontweken en één op één met de keeper kwam te staan. Beheerst schoot hij de bal in de rechterhoek, waardoor de wedstrijd gespeeld was met 1-3.

De laatste goal van TABA was van absolute schoonheid. Linksbuiten Pelli ging een één-tweetje aan met middenvelder Maxim Perels. Vervolgens tikte Pelli de bal breed op de inlopende Zottoli die voor een leeg goal zijn hattrick kon voltooien.

Door de overwinning stijgt TABA een plek op de ranglijst en gaat het over ROAC heen, waardoor de Amsterdammers nu op de vierde plek staan.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)