Taba geeft overwinning tegen Zwanenburg uit handen

Op een koude zondagmiddag kwam de nummer 4 Zwanenburg op bezoek bij de nummer 7 Taba. Beide ploegen hoopten hun goede reeks van afgelopen weken voort te kunnen zetten.

In de eerste helft was te merken dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Zwanenburg begon aan een sterk eerste kwartier, maar dit leidde niet tot grote kansen. Taba loerde in deze fase op de omschakeling, maar ook zij kwamen niet verder dan een paar kleine plaagstootjes. De eerste grote kans van de wedstrijd was er voor Taba waar Tijmen de Vreeze de bal na een mislukte vrije trap op de paal mikte. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0, waarbij de spanning in de wedstrijd goed voelbaar was.

In de tweede helft was het de ploeg uit Amsterdam die langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. Dit leidde in de 60ste minuut tot het eerste doelpunt. Een voorzet van aanvoerder Luc ten Brink werd door Rhett Vonk teruggelegd, waarna de bal voor de voeten kwam voor Pepé Dekker. Deze wist de bal achter de doelman te krijgen, 1-0. Zwanenburg kreeg kort hierna de kans om gelijk te maken. Uit een corner werd de bal uiteindelijk door David Schrijver voor Taba van de lijn gehaald.

Vervolgens wist Taba de voorsprong te verdubbelen. Na een van richting veranderd schot kwam de bal wederom voor de voeten van Pepé Dekker. Deze bleef oog in oog met de doelman rustig en tekende voor de 2-0. Hierna leek Taba af te stevenen op een comfortabele overwinning. Met nog 15 minuten te spelen kwam ineens de spanning terug in te wedstrijd. In het 5-meter gebied werd de bal uit de handen van doelman Roel Hoek getikt en in de kluts belandde de bal in het doel. De scheidsrechter bestrafte de situatie niet en zo stond het 2-1. Nog geen 5 minuten later was het weer raak. Een harde voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal knap afgerond en zo stond het weer gelijk, 2-2. Gedurende de laatste minuten kreeg Zwanenburg nog één kans op de overwinning, maar een vrije trap belandde in de muur. Zo sloten beide ploegen de eerste seizoenshelft met een gelijkspel af.

Ondanks het gelijkspel klom Taba zelfs een plekje en gaat de ploeg op een knappe zesde plaats de winterstop in. Op 22 januari wordt de competitie hervat tegen Sporting Krommenie. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Tekst en foto: Rene Diepgrond