TABA met ruime zege comfortabel langs APWC

Taba heeft voor de de tweede wedstrijd op rij een ruime overwinning geboekt. Uit bij APWC wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 1-5.

Op een ijskoud Sportpark de Koppel traden de nummer 13 en nummer 5 tegen elkaar aan. Waar APWC momenteel ieder punt kan gebruiken in de strijd tegen degradatie, hoopt TABA met een tweede overwinning op rij de aansluiting te vinden met de top 3. De wedstrijd begon erg chaotisch met veelvuldig balverlies aan beide kanten. APWC probeerde gevaar te stichten met lange ballen achter de TABA defensie. Echter haalde dit weinig tot niets uit door het kopsterke centrale duo achterin bestaande uit Hidde Vermaas en Niels Bouwman, die vele ballen wegkopten. TABA was het eerste kwartier in balbezit daarentegen ongelooflijk zwak. Het lukte de geel-zwarten niet om de bal 2 keer naar de goede kleur te passen.

De ban werd uiteindelijk gebroken na ongeveer 20 minuten spelen. Jacob Slagt dribbelde sterk langs zijn directe tegenstander op de middenlijn en stak de vlugge spits Duko de Vries weg. Die kapte zijn directe tegenstander op de rand 16 knap uit en haalde met zijn linkerbeen uit, waarna de bal via de binnenkant van de paal het doel in belandde: 0-1. Even later was het diezelfde De Vries die via de rechterkant het strafschopgebied binnendrong en de bal hard onder de uitkomende keeper binnen schoof voor de 0-2. Het was de Italiaanse spits Zottoli die de wedstrijd in het slot gooide. Met een droge knal verschalkte hij APWC keeper Erdogan voor de 0-3. APWC kreeg nog een tegenslag te verwerken nadat een speler een bal die over de zijlijn zou vliegen plots uit de lucht pakte met beide handen. Een oliedomme actie die hem zijn tweede gele kaart opleverde, waarna hij met rood van het veld moest. Even voor rust deed APWC nog wat terug. De rechtsbuiten van APWC haalde van afstand met een zwabberbal hard uit richting het TABA doel. Keeper Roel Hoek leek aanvankelijk de bal weg te stompen, maar door het effect belandde deze toch in de goal voor de 1-3.

Aangezien de wedstrijd al gespeeld was zorgde de 2e helft voor weinig spanning. De in de rust ingebrachte Ilias Hamdi zorgde nog wel voor extra flair en tempo in het spel van TABA. Het was Hamdi die op de achterlijn zijn tegenstander met een vlugge beweging uitspeelde, en de bal op de doellijn klaarlegde voor Pelli, die de 1-4 maakte. Het slotakkoord was voor Danilo, die de bal na een solo van De Vries voor een leeg goal kon intikken voor de 1-5.

Door de overwinning stijgt TABA naar de 4e plek en blijft APWC onderin op de 13e plek steken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)