Taba onderuit bij SMVC Fair Play

Voorafgaande aan de wedstrijd stonden SMVC Fair Play en Taba qua verliespunten gelijk, met Taba dat een wedstrijd meer gespeeld had.

De wedstrijd begon en in de 12e minuut kwam AFC Taba op voorsprong. Een goede steekbal bereikte Luigi Zottoli, die de bal breed legde voor Teyssir Hilmi. Van dichtbij liet Hilmi de keeper kansloos: 0-1. Taba kreeg daarna een kans om de voorsprong te vergroten, maar de harde wind bemoeilijkte een goede kopkans voor Duko de Vries, die na blessureleed weer in de basis startte.

In de 22e minuut doet Fair Play wat terug. Een overtreding van Gilbert Oord op rand 16 leidde tot een gele kaart voor de verdediger en een goede schietkans voor Fair Play. De harde knal van nummer 22 was keeper Jari Bakx te machtig en bracht beide ploegen op gelijke hoogte.

In de 55e minuut nam Fair Play de leiding. Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling van Fair Play, waardoor de linksbuiten de 2-1 kon binnenwerken.
Het in groten getale aanwezige publiek ging massaal achter de thuisploeg staan en hierna ging het voor Taba verder bergafwaarts.

Oord kreeg zijn makkelijk gegeven tweede gele kaart en mocht gaan douchen. In de 70e minuut kreeg Taba de definitieve deksel op de neus door een behendig wegdraaien van Fair Play, waarna betreffende speler de bal snoeihard in de verre winkelhaak schoot. Taba kon met ingebrachte verse krachten, met onder andere debutant Peli , helaas geen aansluitingstreffer meer forceren. Eindstand: 3-1.

Taba heeft genoeg tijd om de wonden te likken. Volgende week zijn ze een weekje vrij, en daarna kunnen ze op zoek naar eerherstel tegen Sporting ‘70. Fair Play mag volgende week wel aantreden en moet uit naar PVC.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)