Taba ruim voorbij FC Aalsmeer

Afgelopen zondag ontving AFC Taba FC Aalsmeer op sportpark Drieburg. Wat op papier een makkelijke wedstrijd moest lijken voor AFC Taba, bleek toch niet zo makkelijk te gaan.

Taba oogde in de beginfase niet scherp, waardoor FC Aalsmeer in de zesde minuut op voorsprong kwam. Een lange bal van Aalsmeer bracht de verdediging van Taba in verlegenheid. Doelman Jari Bakx schoot de bal weg, waardoor de bal rond de middenlijn terecht kwam bij van de Jeroen Ezink, die hem van zo’n 25 meter van de goal knap over de keeper heen schoot.

Het antwoord van Taba kwamt in de 36e minuut, na een goeie aanval over rechts komt de bal in de voeten van Danilo Griffioen, die hem voor open goal kon binnenwerken. Taba domineerde de wedstrijd in de eerste helft, maar wist niet extreem veel kansen te creëren.

Na rust oogden de Amsterdammers scherper uit de kleedkamer. In de 52e minuut was het de Italiaanse spits Luigi Zottoli die de 2-1, na een knappe aanname, uit de draai binnenschoot. Taba voerde de druk op en 2 minuten later lag de 3-1 er al in. Een goeie actie van middenvelder Teyssir Hilmi eindigde voor de voeten van Zottoli, die legde vervolgens klaar voor Griffioen om de 3-1 binnen te schieten.

FC Aalsmeer had het lastig in deze fase van de wedstrijd. De net ingevallen Duko de Vries versnelde aan de linkerkant en gaf een strakke voorzet op de mee opgekomen rechtsback David Schrijver, die de 4-1 binnenschoot.

In de 72e minuut was het weer raak voor Taba. Invaller Jacob Slag kwam wederom door vanaf links, gaf een voorzet die door Schrijver bij de tweede paal wordt gespeeld naar Zottoli, die hem vanaf bijna een onmogelijke hoekt nog binnen knikte. Toch deed Aalsmeer iets terug. Na slordig balverlies op eigen helft van Taba, schoot Jeremy Maas beheerst binnen: 5-2. Het slotoffensief kwam wederom van Taba. Het was in de 88e minuut, wanneer de Italiaanse doelpuntenmachine Zottoli binnenschoot op aangeven van Schrijver en zo zijn hattrick compleet maakt.

Zo eindigde de wedstrijd in 6-2. Na een matige eerste helft waarin Aalsmeer prima tegenstand bood, trok Taba toch aan het langste eind.

Taba maakt zich volgende week op voor de topper tegen SMVC Fair Play. FC Aalsmeer ontvangt volgende week PVC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)