TABA

Taba verrast met riante zege op koploper Sporting 70

Op zondag 14 april kreeg AFC Taba koploper Sporting 70 op bezoek. Taba was gebrand om de punten in Amsterdam te houden. In het begin waren beide ploegen geldelijk gelijk aan elkaar, en werden er ook geen grote kansen gecreëerd.

Halverwege de eerste helft werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd na een opstootje langs de zijlijn. Na overleg tussen de scheids en beide teams werd doorgespeeld, en vanaf dat moment was Taba los. In de 30e minuut kopte aanvaller Duko de Vries de 1-0 binnen, na goed voorgeven van David Schrijver. De 2-0 volgde niet veel later, nadat Folkert de Vreeze een corner bij de eerste paal goed binnenkopte. Nu was het zaak voor Taba rust om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, en dat deed aanvaller Luigi Zottoli dan ook direct na rust.

De gehele tweede helft heeft Sporting ’70 geen kans kunnen creëren, en was Taba oppermachtig. Na wederom een voorzet van Schrijver schoot Leandro Resida knap binnen van rand 16 en bracht de score naar 4-0. Het slotakkoord werd verricht door aanvoerder Gilbert Oord, die een door De Vries versierde penalty dwars door het missen schoot en de eindstand van 5-0 bepaalde.

Door de overwinning van Taba verstevigen zij de vierde positie, en houdt daarmee goed zicht op de nacompetitie. Sporting ’70 ziet WV-HEDW langszij komen, al heeft Sporting nog wel een wedstrijd te goed. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)