TABA zet de lijn naar boven door en neemt 3 punten mee uit de Wormer

Nadat TABA vorige week de eerste 3 “mooie” punten van het seizoen had behaald was het de vraag hoe het team “simpel” 3 punten uit de Wormer kon meenemen. WSV 1930 had uit de eerste 7 duels 11 punten verzameld en stond daarmee keurig in de middenmoot.

WSV startte fanatiek met direct hoge druk op de verdediging van TABA. De leverde in de eerste minuut na een aanval via de linkerkant van WSV een open kans op. De kopbal eindigde op de lat. Een duidelijke waarschuwing voor TABA. De trainer van WSV was zeer actief in de coaching en stuurde zijn spelers met hoge druk en combinatievoetbal naar het doel van TABA toe. Als neutrale toeschouwer word je blij van dit soort trainers. Geen lange ballen, maar voetballen door combinatiespel.

Na 4 minuten kwam TABA verrassend op de helft van WSV. Een mooie crosspass van Hidde Vermaas kwam bij Duko de Vries en via de linkerkant werd Steven Olie bereikt en was de 0-1 een feit. Verrast door de snelle goal waren beide ploegen even van de leg. Het combinatiespel van WSV was onrustig en TABA had moeite het middenveld te vinden. In de 11e en de 16e minuut (vrije trap) waren er kansen voor WSV. Doelman Roel Hoek wist zijn doel schoon te houden. Als een duveltje uit een doosje stond Duko de Vries in de 21e minuut plots alleen voor de keeper. De keeper van WSV wist de inzet te pareren.

In de 25e minuut was het precies andersom. Roel Hoek liet zich niet foppen en pakte de inzet van de spits van WSV. In de 26e minuut ontstond het kantelpunt in de wedstrijd. Een forse charge op Marcus Staphorst levert een rode kaart voor WSV op. Marcus moest geblesseerd het veld verlaten en Folkert de Vreeze pakte zijn middenveldpositie op. WSV ging in een 1:3:3:3 formatie spelen en speelde daarmee TABA in de kaart. De Vreeze bleef centraal op het middenveld spelen waardoor Emiel Smeets hogerop druk kon zetten.

TABA kreeg grip de wedstrijd, wat een fors aantal kansen opleverde. In de 29e minuut (vrije trap Job Zaal over de ballenvanger) en de 34e minuut kopbal Hidde Vermaas naast. Het wachten was op de 0-2. In de voetbalwetten gaat het vaak anders. In een mooie aanval van WSV werd de spits bereikt en stond in de 35e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Tot aan rust nog twee goede kansen voor TABA (Duko de Vries 43e minuut alleen voor de keeper en minuut 45 een schot op goal). De keeper van WSV was in goede vorm en groeide uit tot de beste speler deze middag.

Trainer Ferry van der Meulen voerde in de rust een wissel door, Pepé Dekker voor Cas Helmink waardoor Emiel Smeets een linie terugging. Dat was blijkbaar een goede keuze. WSV ging vaker de lange bal spelen, waardoor er ruimte kwam achter de laatste linie.

In de 52 minuut kopte Dekker de 1-2 binnen na een fraaie voorzet van Olie. Verdedigend stond TABA zijn mannetje en in de 56e minuut maakte Hidde Vermaas een professionele overtreding die hem een gele kaart opleverde. In de 57e minuut was het de combi De Vries/Olie en de 1-3 stond op het scorebord. In minuut 60 had Olie een kans om zijn derde goal te maken. Maar wederom was de keeper van WSV winnaar in een 1:1 duel.

In de 71e minuut was het De Vries die de 1:4 op het scorebord zette. TABA werd hierdoor overmoedig en kwetsbaar in de omschakeling. Irritatie, provocatie en reactie van De Vries leverden in minuut 74 een onnodige gele kaart op. Trainer Ferry van der Meulen besloot direct De Vries te wisselen voor Jasper Tijtgat. Hij kreeg direct een goede kans, maar ook deze keer was het de keeper van WSV die in de weg lag. In de 78e minuut werd Dion van Vark gewisseld voor Jasper van Vark, nadat hij een aardige tik op zijn enkel had gekregen. Gelukkig leek het mee te vallen. Een paar minuten voor tijd wist WSV nog een cadeautje van TABA uit te pakken en werd de eindstand 2-4.

Zo klimt TABA dankzij de tweede zege op rij naar de negende plaats. Volgende week ontvangt het hekkensluiter Ankaraspor. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c