Tactische omzetting brengt Kadoelen zege op Opperdoes

Kadoelen is dichtbij het veiligstellen van een langer verblijf in de zaterdag derde klasse. Op bezoek bij een oude bekende, Opperdoes (een jaar geleden degradant) maakte de ploeg van Marc Onsia geen fout: 1-5.

De eerste helft had Kadoelen veel de bal, maar was niet echt doortastend genoeg. In de vierde minuut had Mitch van Ankeren de 0-1 voor zijn rekening kunnen nemen alleen kopte hij de bal tegen de buitenkant van de paal. Opperdoes beperkte zich tot verdedigen en een spaarzame uitbraak. In de rust koos Onsia ervoor de tactiek te veranderen. Dit bleek een gouden zet, los van het feit dat zijn spelers bij de aftrap stonden de slapen en Frank Zwaan hier optimaal gebruik van kon maken met de 1-0.

Toch waren de Amsterdammers niet van slag. De andere formatie – 4-3-3 met de punt naar voren in plaats van 4-4-2 – resulteerde in een snelle gelijkmaker. Een vrije trap van Celcuk Keskin belandde in de muur, maar hij schoot de terugspringende bal onberispelijk binnen. Kadoelen wilde doordrukken en kwam, opnieuw door een standaardsituatie, aan de leiding. Een speciale cornervariant werd door Barry Kuiper uit gescoord: 1-2.

Hierna was het verzet van Opperdoes gebroken. In de 63ste minuut tikte de vrijstaande Mitch van Ankeren een voorzet van de ingevallen Darnell Brunswijk binnen voor de 1-3. Vijf minuten later was het weer raak. Met een simpele beweging verscheen Landry Monni oog-in-oog met doelman Justin Kok, die hij beheerst verschalkte. Kadoelen nam gas terug en op die manier leek de wedstrijd gespeeld. Tot overmaat van ramp voor Opperdoes ging Kok in de laatste minuut hopeloos in de fout door een vrije trap van Kuiper met zijn voeten te keren, maar de bal rolde er zo overheen voor de 1-5.

Kadoelen kan zich nu opmaken voor de finale op neutraal terrein tegen vierdeklasser Beverwijk, die verlenging nodig had om Sporting Krommenie met 6-3 te kloppen. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: John Beckman