Talentvolle Benhammou grijpt kans bij DWS: “Enorm trots”

Mounir Benhammou behoort dit seizoen officieel tot de A-selectie van DWS. De centrale verdediger was eigenlijk onderdeel van de Onder 17 van de vereniging, maar bleek in de voorbereiding goed genoeg te zijn om de volgende stap in zijn loopbaan te maken.

Het defensieve talent kreeg vorig seizoen al een aantal mogelijkheden om met de mannen van Patrick van Leeuwen mee te trainen, wat hem goed beviel. Nadat hij zich in de voorbereiding opnieuw liet zien, was de keuze voor de oefenmeester duidelijk. Benhammou was blij met die beslissing. “Milano Koenders was mijn trainer in de Onder 17. Van hem hoorde ik al eerder dat de trainer gecharmeerd van me was. Daar was ik natuurlijk trots op. Dan is het mooi om te zien dat ik bij het eerste team mag aansluiten.”

Benhammou speelde inmiddels al mee in de beker en hoopt snel zijn debuut te maken in de competitie. Dat kan aankomend weekend al, wanneer DWS het opneemt tegen DCG. “Daar kijk ik ontzettend naar uit, want het is natuurlijk een echte derby. Hopelijk mag ik dan in het basisteam beginnen.” Het talent omschrijft zichzelf als een snelle en sterke speler. “Daarnaast ben ik in staat om goed mee te voetballen. Ik leer overigens nog altijd veel van Milano. Stiekem kijk ik wel tegen hem op.”

De afgelopen jaren pikte Benhammou in positioneel en verdedigend opzicht veel op van Koenders, waardoor hij steeds meer richting het gevraagde niveau groeit. Het is voor hem echter nog niet genoeg, want de komende seizoenen hoopt hij grote stappen te zetten. “Het liefst verkas ik na dit seizoen naar een BVO (Betaald Voetbal Organisatie, red.). Dan moet ik alleen wel ervoor zorgen dat ik laat zien dat ik goed genoeg ben. Ik moet elke wedstrijd mijn beste beentje voorzetten en het beste van mezelf laten zien. Ik hoop dat ik met DWS dan een mooi seizoen beleef.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS