Dylan van Os

Talentvolle Van Os trots op hattrick voor IVV

De 18-jarige Dylan van Os mocht afgelopen zondag in het basiselftal van IVV beginnen. De aanvaller maakte de verwachtingen dubbel en dwars waar door een hattrick te maken en IVV zo naar een ruime 5-0 overwinning op Spartanen te leiden.

De thuisploeg had het de eerste 30 minuten zeer lastig. IVV was een stuk beter dan zijn tegenstander, maar creëerde maar weinig kansen. Het vreesde dan ook met de brilstand op het scorebord aan de thee te gaan, maar vlak voor rust was het alsnog raak. “Gedurende de wedstrijd merkten we dat het beter was om meer over de zijkanten te spelen. Daar kwam een prachtige aanval uit, waarbij Wessel (Westerhof, red.) vanaf de achterlijn de bal voorgaf en ik de kans afmaakte”, blikt Van Os terug. De centrumspits zag bij zijn ploeggenoten de opluchting in hun ogen, want zo ging IVV alsnog met een lichte voorsprong de rust in. Vrij snel na de rust kopte Van Os alweer zijn tweede doelpunt binnen. “Wederom was het Wessel die de bal vanaf de linkerkant voorgaf, waarna ik simpel scoorde.” Als klap op de vuurpijl maakte Van Os ook het derde doelpunt van IVV. “Dat was een mooie voorzet van Alex (Treuren, red.), al was die wat moeilijker om in te koppen. Mijn kopbal moest namelijk tegendraads het doel in verdwijnen, maar gelukkig lukte het.”

Hoofdtrainer Edwin Keizer haalde Van Os na 70 minuten uiteindelijk naar de kant en zag de score uiteindelijk in5-0 eindigen. Na afloop overheerste bij Van Os bovenal blijdschap. “Voor mij was het mijn tweede wedstrijd van het seizoen, want ik kwam terug van een blessure. Dan is het al lekker als je in de eerste helft een doelpunt meepikt. Als het dan uiteindelijk drie doelpunten worden, dan ben je helemaal blij. Ik houd van doelpunten maken en zou als we er allebei evengoed voorstaan een bal eerder op doel schieten dan breed leggen, maar het allerbelangrijkste is dat het team lekker draait. Daar ben ik blij om.” Van Os verving afgelopen weekend de eerste spits, die wegens een blessure geen minuten kon maken. Het talent rekent dit seizoen op veel invalbeurten, al hoopt hij uiteraard op meer dan dat. “Voor mezelf had ik het doel om in de eerste vijf duels minstens drie doelpunten te maken, dus dat is gelukt. Over het gehele seizoen hoop ik minimaal tot 15 goals te komen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV