Tamba dos Santos (ZSGOWMS): “Tegen SDZ laten zien wat we kunnen”

De meest scorende ploeg tegen de minst gepasseerde defensie. In de topper tussen SDZ en ZSGOWMS staat komend weekend meer op het spel dan alleen drie punten. Een direct duel voor de tweede periodetitel en eventueel zelfs een klein tikje in de strijd om het kampioenschap van de zondag derde klasse C.

Bij ZSGOWMS hebben ze de smaak te pakken. De Amsterdammers zijn acht wedstrijden op rij ongeslagen en staan op basis van verliespunten zelfs gelijk met de grote concurrent. “Ik denk dat deze wedstrijd voor beide teams heel erg belangrijk is. Maar het zal niet beslissend worden voor het kampioenschap”, zegt doelman Tamba dos Santos. “Alles kan gebeuren. Wij zitten in een stijgende lijn en hopen die door te kunnen zetten. Het loopt bij ons en we kunnen elkaar steeds beter vinden. Ik heb het gevoel dat het team steeds hechter wordt en dat is te zien aan de resultaten. De goede resultaten zorgen ook weer voor plezier binnen ons team.”

De huidige nummer vijf van de ranglijst – weliswaar drie wedstrijden minder gespeeld – heeft tegen SDZ iets goed te maken. Eerder dit seizoen werd op eigen veld met 0-2 verloren. Sinds die 5 november: acht wedstrijden niet verloren, alleen tegen Schoten punten verspeelt (2-2) en Dos Santos kreeg slechts twee tegentreffers te verwerken. “Voor mij persoonlijk is het een lekker gevoel om niet de hele tijd te hoeven vissen. Wij hebben een goede verdediging staan en ik weet wat ze kunnen. Eerder dit seizoen tegen SDZ waren wij minder in vorm. Dit is voor ons een wedstrijd om te laten zien wat we kunnen. Achterin moeten wij de verdediging dichthouden en, zoals Johan Cruijff zou zeggen, één keer meer scoren dan de tegenstander, want dan win je.”

De 23-jarige sluitpost is inmiddels gewend aan ZSGOWMS, nadat hij afgelopen zomer een flinke stap terugdeed van tweededivisionist AFC. “De eerste drie wedstrijden wonnen we niet en het was nog een beetje zoeken voor ons. Langzaam begon het te draaien en we spelen steeds beter. We staan er goed voor om de tweede periodetitel te pakken. Ik hoop dat wij aankomend weekend een mentale tik kunnen uitdelen en de competitie weer spannend maken.”

De topper tussen SDZ en ZSGOWMS is onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting hiervan is maandag te zien op onze website.

Verslag Roy Baltus
Foto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)