Home / Algemeen / Teamgeest SDZ sterker dan ZSGOWMS
Foto John Beckman

Teamgeest SDZ sterker dan ZSGOWMS

SDZ heeft de tweede plaats in de zondag derde klasse C weer overgenomen van Schoten. De ploeg van Kai Meeuwsse versloeg ZSGOWMS in de absolute topper met 0-2. Het was voor de thuisploeg de eerste nederlaag van het seizoen.

Elf goede voetballers maken nog geen winnend team. Dat ondervond trainer Murat Böke. “We moeten nog een beetje zoeken naar wat het beste elftal is”, bekent hij. SDZ legde de pijnpunten van ZSGOWMS bloot door juist hetgeen te doen waar het bij de opponent aan ontbeert: een teamprestatie. Meeuwsse: “Bij ons heeft er één blok als collectief voor het resultaat geknokt.”

Al vanaf de eerste minuut liet SDZ duidelijk zien dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en hard werken voor elkaar. De openingstreffer, na een halfuur spelen, was daar het toonbeeld van. Tim Klaasen-bos deed een uiterste krachtsinspanning om een bal binnen de lijnen te houden en via Floris Reurts kwam deze terecht bij Giliano Eijken, die doelman Tamba dos Santos kansloos liet.

ZSGOWMS kon daar vrij weinig tegenover stellen. Miscommunicatie over het hele veld was hier de grootste oorzaak van. Verder dan een schot van Sandro Contrucci tegen de paal kwam de thuisploeg niet. Dat was overigens na de ingelaste pauze van twintig minuten vanwege het onweer. “Die onderbreking konden we goed gebruiken om alles beter neer te zetten”, zei Böke.

Toch waren ook in de tweede helft de beste kansen voor SDZ. Klaasen-bos schoot recht op Dos Santos en Eijken vond de buitenkant van de paal. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Clubtopscorer Klaasen-bos omspeelde nu de doelman om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven voor de 0-2.

Pas na die genadeklap lukte het ZSGOWMS om doelman Ryan Kool echt uit te testen. Een afstandsschot van Bilal El Yacoubi was nog niet gevaarlijk genoeg, een kopbal van Romano Macnack eindigde tegen de paal en met veel geluk hield Kool een intikker van aanvoerder Jordi Chris uit zijn doel. Overigens moesten beide ploegen het duel met tien man uitspelen nadat Ricardo Macnack en SDZ-verdediger Jordy van der Horst allebei een rode kaart kregen.

Een tegenvallend ZSGOWMS zakt door de nederlaag naar de voorlaatste plaats, al krijgt het komend weekend wel de kans om iets aan de stand te doen wanneer de eerste van de twee inhaalduels op het programma staat tegen Alliance’22. SDZ gaat dan voor een uitstapje in de districtsbeker op bezoek bij koploper RODA’23. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Dinsdag een reportage over de topper tussen ZSGOWMS en SDZ.

Foto’s John Beckman