Teamprestatie Buitenveldert maakt het verschil tegen JOS Watergraafsmeer

Buitenveldert heeft in een rechtstreeks duel tegen concurrent JOS Watergraafsmeer een uitstekende overwinning geboekt. Het team van Tijn Hammer won de uitwedstrijd met 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Buitenveldert had in de eerste helft het betere van het spel. JOS Watergraafsmeer besloot in te zakken en gokte op de counter, evenals de heenwedstrijd was verlopen. Het was dan ook aan Buitenveldert om het spel te maken. De bezoekers wisten daar goed mee om te gaan en maakten vroeg in de eerste helft al de openingstreffer. Ilyass Ahnin kreeg de bal prachtig mee en werkte deze uitstekend langs de keeper: 0-1.

Het elftal van Tijn Hammer had de wedstrijd onder controle. Het enige waaruit JOS Watergraafsmeer gevaarlijk kon worden, waren vrije trappen. En daar kreeg de thuisploeg er in de eerste helft een hoop van. Een aantal keer stond Buitenveldert verkeerd, maar het lukte JOS Watergraafsmeer niet om de gelijkmaker op het bord te zetten. Daarmee bleef de ruststand op 0-1 steken.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Buitenveldert kwam uitstekend uit de kleedkamer en wist al snel de voorsprong te verdubbelen. Een uitstekend afstandsschot van Nerivio Kasanwirjo zorgde ervoor dat Buitenveldert op rozen zat. Na de 0-2 kreeg Buitenveldert vervolgens kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar dat lieten de bezoekers na. Daardoor hield JOS Watergraafsmeer hoop om middels een aansluitingstreffer het duel weer spannend te maken.

Dat doelpunt viel twintig minuten voor tijd. De bal kwam in de kluts terecht bij de linksbuiten die dankbaar de aansluitingstreffer maakte: 1-2. JOS Watergraafsmeer ging na het doelpunt weer geloven in een goed resultaat en dus ging de thuisploeg achterin 1-op-1 spelen. Het creëerde daarmee een aantal kansen door lange ballen te spelen, maar aan de andere kant kreeg Buitenveldert eveneens de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien. Beide ploegen slaagden daar echter niet in, waardoor de eindstand op 1-2 kwam te staan.

Hammer keek na de wedstrijd tevreden terug. “Door een stukje mentaliteit, goed de duels in te gaan en voor elke meter te strijden, pakken wij de overwinning. Het was, net zoals vorige week, wederom een teamprestatie. Het geeft ons simpelweg een erg goed gevoel. We zijn uitstekend de winterstop uitgekomen en ik hoop dat we dit volgende week tegen De Dijk een vervolg mogen geven”, aldus Hammer.

Tekst: Jordi Smit